free download 78 travel guides written by experts

In ultimele 6 saptamani, Reteaua Nationala de Colectare a crescut cu 8 locatii

Bistriţa şi Cernavodă sunt cele mai recente locaţii deschise în această săptămână, deservind peste 90.000 de locuitori

Reţeaua Naţională de Colectare, proiect al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, s-a extins cu 8 centre de colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), prin inaugurarea centrelor de la Alba Iulia, Alexandria, Bistriţa, Cernavodă, Făgăraş, Găeşti, Săcălaz şi Sinaia, inaugurate pe parcursul ultimelor 6 săptămâni.

“Desfăşurăm un adevarat tur de forţă de deschideri de centre de colectare, cu sprijinul autorităţilor locale, care răspund pozitiv într-un număr tot mai mare iniţiativei noastre. Acestea reprezintă un serviciu de colectare DEEE la standarde europene, atât din dorinţa de a proteja mediul înconjurător, cât şi pentru atingerea cotei de 4 kg DEEE colectate anual de fiecare locuitor, normă impusă prin lege de Uniunea Europeană.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Tratarea acestui tip de deşeuri conform normelor europene în vigoare înseamnă şi protejarea mediului, întrucât DEEE-urile pot conţine substanţe periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.

Noul centru de colectare din Bistriţa, inaugurat astăzi, oferă persoanelor fizice şi juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0751 302 125, număr apelabil de luni până vineri, între orele 10.00 şi 17.00.

Locuitorii din Bistriţa şi zonele din proximitatea municipiului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul deschis astăzi pe Strada Zefirului nr. 1, de luni pâna vineri între orele 14.00 şi 18.00 si sâmbătă, între orele 9.00 şi 13.00.

Centrul de colectare din Cernavodă va fi inaugurat pe 2 iunie, este situat vizavi de Penny Market şi va oferi servicii de colectare de la domiciliu pentru persoane fizice şi juridice, pentru aparatură voluminoasă, prin comandă telefonică la numerul 0767.104.837, apelabile de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-17.00.

Locuitorii din Cernavodă şi zonele din proximitatea oraşului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, în fiecare sâmbătă, între orele 09.00 şi 16.00.

Cele două lansări de centre au beneficiat de sprijinul partenerilor Electrolux şi Gorenje, care au pus la dispoziţie premiile oferite celor mai norocoşi dintre deponenţii participanţi la inaugurarea centrelor.

Bucuresti, 01.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *