metalshow

În siguranță în vacanță

Ne pregătim de vacanță, fie ea de 1 Mai sau de Paște ortodox. A fost să fie totul în aceeași zi, atunci să sărbătorim cum se cuvine.

Citeam deunăzi un studiu pe site-ul Comisiei Europene în care scria că anul acesta a crescut puțin nivelul de trai al românilor, a scăzut TVA-ul, au crescut un pic salariile și cu toate astea foarte mulți români își cheltuie banii în supermarketuri, nu în vacanțe așa cum fac mulți europeni.

Ei bine, nouă ne plac turiștii, ne plac oamenii care pleacă în vacanță și ne face mare plăcere să îi informăm și să le trimitem sfaturi de călătorie.

33% dintre europeni acordă o importanţă mai mare calităţii în raport cu preţul, iar numărul celor care îşi organizează singuri vacanţele a crescut până la 56%, foarte frecvent cu ajutorul internetului.

Prin urmare, Centrul European al Consumatorilor – ECC Romania vine cu sfaturi despre cum poți călători în siguranță.

De aici poți afla câteva tipsuri despre serviciile turistice. Cam tot ce vrei să știi despre achiziționarea de pachete turistice. Știu, vei spune că ai achiziționat deja pachetul. Dar dacă ajungi acolo și nu este totul ca în contract sau ofertă? Poți citi broșura noastră: Cum sa rezervi o camera de hotel. Vei afla și ce trebuie să faci în cazul în care ai primit ceea ce nu îți doreai neapărat.

Destinaţiile favorite pentru consumatorii europeni se pare că sunt Spania, Italia, Franţa şi Grecia. Noi avem pentru tine câteva ghiduri de călătorie în aceste țări.

Ai decis că vrei să mănânci paella și să vezi peisaje minunate într-un climat un pic mai cald decât România, și ai ales Spania ca destinație de vacanță, citește înainte de drum sau pe drum, ghidul nostru de călătorie Consumator si Turist in Spania.

Dacă vrei să petreci vacanța cu pizza, spaghetti, tortelini, Fontana di Trevi sau acasă la Julieta, nu uita să citești broșura Consumator si turist in Italia.

Din 1889 încoace, Turnul Eiffel este locul favorit de întâlnire al îndrăgostiților. dar dacă tot mergi la Paris și vrei macaroons la terasa de lângă Notre Dame, ia cu tine și broșura noastră Consumator si Turist in Franta.

Chiar dacă vremea nu te ajută să faci plajă, e posibil să îți dorești să pleci în Grecia și să vizitezi Atena și tărâmurile din poveștile Olimpului. Citește înainte de plecare ghidul Consumator si Turist in Grecia.

Ai grijă ca atunci când pleci în vacanță să îți afli drepturile de călător în spațiul aerian. Ca să știi ce să faci când ți se pierd bagajele sau se anulează zborul. Informează-te de aici.

Zilnic, milioane de oameni călătoresc cu trenul în întreaga Europă. Dacă ai decis să te plimbi cu trenul prin Europa, să știi că și de data asta ai anumite drepturi. Citește aici care îți sunt drepturile atunci când călătorești cu trenul, autobuzul sau barca.

În principal, atunci când ai o problemă legată de transport, fie că este aerian, fie că este cu trenul, autocarul sau barca, ai dreptul de a depune o reclamație. O poți depune la casa de bilete sau la departamentul de relații cu clienții al companiei care a emis biletul.

Ia-ne cu tine în vacanță și nu uita că noi suntem aici pentru a-ți oferi sprijin și consultanță în călătoriile tale prin Europa.

Echipa ECC Romania vă urează vacanță în siguranță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *