free download 78 travel guides written by experts

In Romania, una din trei femei de peste 55 de ani este afectata de osteoporoza¹

„MULŢUMESC, MAMA!” – un program complex pentru diagnosticul şi tratamentul OSTEOPOROZEI – în premiera la Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA

Osteoporoza este a treia cauză de mortalitate în ţările civilizate şi afectează peste 200 milioane de oameni la nivel mondial și aproximativ 12% din populaţia Europei. În România, procentul variază între 10% şi 12%. Osteoporoza este o boală care afectează femeile în proporție de 90%, prevenția prin diagnosticarea sa din timp fiind esențială.

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA atrage atenţia asupra incidenței crescute şi a efectelor negative ale osteoporozei asupra calității vieții femeilor de peste 50 de ani, printr-un nou program complet de diagnosticare şi tratare a osteoporozei numit “Mulţumesc, mama!”. Tratamentul adus în atenţia pacienţilor este unul revoluţionar şi complex având la bază ultimele descoperiri din bio-inginerie.

20 octombrie 2011 este Ziua Mondială Împotriva Osteoporozei, un pretext deosebit pentru a le arăta mamelor noastre că ne pasă de sănătatea lor. Multe mame ar aprecia cu adevărat un cadou care să le facă mai fericite, mai sănătoase şi care să le păstreze în viaţa copiilor lor cât mai mult posibil. Prin pachetul “Mulţumesc, mama!”, ele vor afla de la cei mai buni medici dacă suferă de osteoporoză şi vor beneficia de cele mai noi şi mai eficiente metode de tratament.

Clienţii interesaţi de primirea kit-ului vor afla detalii de la reprezentanţii din recepţiile REGINA MARIA, de pe site-ul //reginamaria.ro/multumescmama/ sau sunând la tel: 021 9268.

Osteoporoza este maladia silenţioasă deoarece, de obicei, diagnosticul se pune tardiv, atunci când apar complicaţii: fracturile vertebrale şi de şold. Această boală, în 80% din cazuri, apare post menopauză, de unde şi concluzia că toate femeile după menopauză ar trebui să-şi facă teste screening pentru diagnosticare. Există două tipuri de teste: teste screening care se referă la ultrasonografia calcaneană sau falangeană şi test de diagnostic care se referă la DEXA, care stabileşte diagnosticul de osteoporoză înainte de apariţia complicaţiilor.„ a declarat Dr. Magda Pârvu, Medic Primar Reumatologie, Doctor în Științe Medicale, Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA.

Programul „Mulţumesc, mama!” este centrat pe ideea de prevenţie şi permite diagnosticarea din timp a osteoporozei astfel încât mama dumneavoastră să își păstreze sănătatea și independența cât mai mult timp. Testele medicale nedureroase şi foarte precise pot oferi informaţii despre sănătatea oaselor înainte ca problemele să apară. La primul control, medicul îi va recomanda un test numit “osteodensitometrie” sau DEXA, dacă mama dumneavoastră are peste 65 ani sau are un risc de a avea osteoporoză.

Tratamentul durează 12 luni şi constă în câteva etape în care monitorizarea permanentă a pacientei este esenţială. Într-o primă etapă, pacienta se prezintă la sediile REGINA MARIA pentru osteodensitometrie. Cu rezultatul obţinut, se programează la consult la unul dintre medicii din program. Medicul ales va continua să o monitorizeze pe toată perioada programului. În această etapă, mama dumneavoastră va beneficia de tratamente de tip endocrinologic şi reumatologic. Urmează etapa calificării pentru tratament care constă în: analize de laborator la recomandarea medicului şi în consultul de specialitate care va stabili forma de tratament. Cea de-a treia etapă este rezervată tratamentului şi monitorizării şi constă în tratament injectabil (doar doua injecții timp de un an), consult de specialitate, osteodensitometrie pentru trei segmente (coloană şi sold bilateral) şi în consult de specialitate la evaluarea finală.

Mai multe detalii găsiţi pe: www.reginamaria.ro/multumescmama/

1 European Union Osteoporosis Consultation Panel. Osteoporosis in the European Community: action plan. A report of the key next steps towards a Europe free from fragility fractures. Available at: //ec.europa.eu/health/ph_projects/2002/ promotion/fp_promotion_2002_a1_04_en.pdf.

Bucuresti, 12.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *