free download 78 travel guides written by experts

In rol de fashion icon, Marius Manole propune o premiera romaneasca: papionul din lemn

Proaspăt intrat în peisajul vestimentar românesc – în cadrul Romanian Designers Week –, brandul Don Papillon readuce în atenția publicului consumator de modă, un accesoriu preponderent masculin, pus într-o lumină nouă, prin prisma materialului folosit: papionul din lemn. Alegerea marelui actor Marius Manole drept ambasador al brandului a venit de la sine. Explicația e simplă: aceste papioane au o personalitate aparte și se asortează aproape la orice. Tot astfel, Marius Manole este un artist foate special cu o foarte largă paletă interpretativă. Cu stilul său nonșalant, Manole coboară papionul de pe piedestalul eleganței absolute, aducându-l, cu farmec, în citadin.

Inspirat de o inițiativă americană, Don Papillon este rezultatul creator al întâlnirii dintre un iubitor și priceput al lemnului și un pasionat al designului, un breslaș împătimit și un arhitect inspirat. Din respect pentru natură, acest brand valorifică la maxim, până la ultimul centimetru pătrat, lemnul de esență nobilă – provenit din păduri controlate din Africa, America și Asia** – folosit în industria mobilei și a designului interior. Prin îmbinarea reuşită dintre meşteşug şi ingeniozitate, fiecare papion este şlefuit, uleiat, gravat şi cusut în decursul a peste 10 ore de lucru manual. Și tot din respect, pentru oameni de această dată, din echipa de lucru fac parte persoane cu dizabilități, foarte devotate muncii lor, pe care o fac cu mare drag, recunoscătoare că li s-a oferit șansa la o viață normală.

Purtătorii de papion vin din cele mai diferite domenii, dar au în comun două elemente: independenţa şi încrederea în sine. Deci te poți alătura oricând aceste comunități. Trendul actual vizează reinventarea pieselor de pe vremea bunicilor. Așa au apărut și papioanele din lemn, accesorii vestimentare versatile care îți dau un aer proaspăt și te scot din mulțime, indiferent că le-ai asorta la un sacou de in, o vestă din denim sau o cămașă în carouri. Wenge, cabreuva, nuc american, zebrano, sucupira sau palisandru sunt câteva dintre esenţele de lemn exotic care iau forma papionului, transformându-l într-un must-have pentru orice bărbat sofisticat.

„Indrăgostiți de lemn, recunoscători lui pentru generozitatea de a ne îngădui să-i dăm multiple forme și înconjurați de oameni ca noi, am descoperit cât de mult material rămâne în urma unei lucrări și am decis să-l salvăm. Înainte de orice, Don Papillon salvează lemnul, chiar și din mâinile lui Hefaistos, schimbându-i destinația: de la desing interior la fashion design, de la mobilier unicat la un stil masculin aparte. Suntem foarte încântați că marele artist Marius Manole, pe care îl apreciem foarte mult, este ambasador Don Papillon și sperăm ca și papioanele create sub acest brand să aibă o carieră la fel de prolifică precum inspiratul lor ambasador”, au declarat, completându-se reciproc, Gigi Vasilache, breslașul și Alexandru Bucur, arhitectul.

Cu un repertoriu ce cuprinde 53 de roluri, în 13 ani de carieră si 35 de ani de viață, Manole este cel mai activ și mai solicitat actor din teatrul românesc, ce poate juca, în aceeași zi, în două, trei sau chiar cinci spectacole diferite, pe scene și în orașe diferite. De 10 ani este angajat al Teatrului Național din București, dar a explorat, în egală măsură, mai toate spațiile neconvenționale în care a pătruns vraja Thaliei. Cea mai nouă premieră a sa este „Doamna fără nimeni” în regia Dianei Mihailopol, la Godot Cafe-teatru, unde îi dă replica Rodicăi Mandache, dar la ora aceasta îl puteți aplauda în nu mai puțin de 22 piese, în care joacă în paralel, având în pregătire altele trei.

“La început n-am crezut c-aș fi, neapărat, potrivit pentru rolul de ambasador Don Papillon. Îmi imaginam papionul doar lângă frac și smoking. Eu vedeam nimerit, în această postură, un adevarat fashion icon, dar mi-a plăcut similitudinea de care mi-au vorbit ei (dintre mine si papionul din lemn 🙂 și versatilitatea acestor accesorii, pe care mi-au demostrat-o la ședința foto. Gata! Acum simt că le-am prins gustul, le voi purta cu plăcere și voi vorbi cu drag despre ele. Chiar și neîntrebat. Îndrăzniți și voi să fiți altfel, să asortați accesoriile Don Papillon cu o cămașă casual uni, cu dungi, carouri sau pattern-uri vesele, cu pantaloni până la genunchi și o geacă din denim sau cu ce credeți voi că vă reprezintă. Doar jucați-vă cu stilul vostru și spargeți tiparele”, a zis Marius Manole.

Din magazinul online www.donpapillon.com îți fac cu ochiul Don Alvarez, Don Brando, Don Duke și mulți alți parteneri ai lor de… stil. Pașește-i pragul virtual pentru a descoperi întreaga colecție și a-ți putea alege modelele preferate!

Bucuresti, 13.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *