free download 78 travel guides written by experts

În prima ediție Supraviețuitorul, doi concurenți au fost eliminați după numai zece minute petrecute pe insulă

Supraviețuitorul, cel mai intens campionat din lumea televiziunii a adus ieri seară în casele românilor peisajele superbe din Filipine, 18 concurenți determinați să câștige titlul de unicul supraviețuitor, dar și lupta acestora cu elementele naturii și chiar cu ei înșiși.

În numai două zile petrecute în clima dificilă din Filipine și fără resursele cu care erau obișnuiți, mulți dintre concurenți au conștientizat că experiența Supraviețuitorul va fi una autentică, dură, dar și de neuitat.

Prima ediție Supraviețuitorul a fost lider de audiență pe toate categoriile de public, pe parcursul intervalului său de difuzare, și a înregistrat 8.7 puncte de rating și 23% share pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, din mediul urban.

Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, 1.3 milioane de telespectatori au urmărit Supraviețuitorul, iar în minutul de maximă audiență de la 20:55, aventurile celor 18 concurenți au adus în faţa televizoarelor peste 1.7 milioane de români.

Două eliminări în primele 10 minute din Supraviețuitorul și o mare surpriză: Insula exilului

Dragoș Bucurenci, prezentatorul show-ului care a revoluționat televiziunea în întreaga lume, a făcut cunoștință cu cei 18 concurenți Supraviețuitorul și, după numai câteva minute, i-a anunțat că doi dintre ei vor fi eliminați. Această veste i-a motivat pe 16 dintre ei să facă tot posibilul pentru a trece de prima probă din show: să înoate până pe plajă. Dacă Lucian (24 de ani, barman) și Diana (26 de ani, însoțitor de bord) au fost primul bărbat și prima femeie ajunși, ceea ce le-a asigurat colierul liderului de trib, Aurelia (36 de ani, administrator fermă de porci) și Liviu (40 de ani, marketing manager) au devenit primele persoane eliminate din Supraviețuitorul.

Deși înainte de a se arunca în apă Aurelia declarase că se simte în elementul ei în apă, iar Liviu era convins că în această probă va demonstra că este un luptător de cursă lungă, cei doi nici nu au apucat să îi cunoască pe ceilalți concurenți, pentru că au fost eliminați. “Dezamăgire, frustrare, ură, nervozitate, un mix pe care nu l-am mai trăit până acum, în 5 minute s-a dus dracului tot”, a spus Liviu, imediat după probă. Aurelia a început imediat să plângă, cu gândul la copiii săi pe care i-a dezamăgit cu acest eșec. Surpriza a venit câteva minute mai târziu, când Dragoș Bucurenci i-a anunțat numai pe ei doi că pot avea parte de a doua șansă, pe Insula exilului, de care ceilalți concurenți nu știu și de unde au șansa de a reintra în joc.

Două triburi și două dinamici total diferite

Faptul că au câștigat prima probă din Supraviețuitorul le-a asigurat Dianei și lui Lucian dreptul de a-și alege culoarea tribului, roșu sau albastru, dar și membrii tribului alături de care să trăiască aventura de supraviețuire. A fost o decizie individuală care va duce, în același timp, la construirea dinamicii de trib, decisivă în evoluția în show: fiecare concurent a trebuit să aleagă o persoană de sex opus care să se alăture tribului.

Cele două triburi formate sunt echilibrate, cu câte 8 concurenți (4 femei și 4 bărbați) în fiecare. Tribul Hangin îl are lider pe Lucian, care îi are alături pe Raisa (27 de ani, balerină), Mircea A. (48 de ani, constructor), Maria (24 de ani, agent de poliție), Robert (29 de ani, masterand educație fizică și sport), Ina (38 de ani, artist fotograf), Alex (27 de ani, expert tehnici de supraviețuire) și Otniela (27 de ani, make-up artist).

Tribul Tubig o are lider pe Diana, care face echipă cu Alin (35 de ani, Project Manager), Adina (28 de ani, studentă la medicină), Andrei (27 de ani, consultant IT), Andreea (24 de ani, instructor de patinaj artistic), Mircea S. (38 ani, avocat), Alexandra (25 de ani, designer vestimentar) și Iulian (18 ani, sportiv).

Înainte de plecarea fiecărui trib pe insula sa, cei 16 concurenți au trebuit să sape în nisip pentru provizii. Tribul Tubig a reușit să găsească o lingură, două sticle de ulei, nuci de cocos, orez, două wok-uri, un briceag și banane, pe când Tribul Hangin a plecat spre casă cu mult mai puține provizii.

Primele zile în trib, primele ocazii pentru strategii și alianțe, dar și primele neînțelegeri între concurenți

Tribul Hangin a pornit cu stângul, cu pluta împotmolită la mal, o furtună care nu-i lăsa să se concentreze și… multe păreri care se băteau cap în cap. Acesta a fost motivul pentru care câteva dintre fete, printre care Raisa și Otniela, nu au fost de acord cu modul în care și-a asumat Lucian rolul de lider al tribului. Dispare maceta, dar și papucul drept al lui Lucian, ceea cea a dat startul unei adevărate reconstituiri a fiecărui pas făcut pe insulă.

În Tribul Tubig, dinamica dintre concurenți pare mult mai bună. Cu o mulțime de provizii, mâncare, aceștia reușesc să facă focul în numai 2 minute, spre deosebire de Hangin, care nu au noroc deocamdată. Însă aici apar primele lacrimi și primele persoane care cedează presiunii, tensiunii și condițiilor extrem de dure din Supraviețuitorul. Adina spune că vrea să iasă din joc, Andreea ajunge să plângă pentru că ceilalți colegi de trib risipesc cartofii, iar Diana este demoralizată și de-abia acum conștientizează că totul este real și că Supraviețuitorul nu este un concediu petrecut în Filipine, ci încercarea vieții ei!

În Tubig, alianțele apar din primele minute petrecute pe insulă. Alin și Andrei par a-și dezvolta o alianță, deși, în privat, niciunul dintre ei nu are încredere în celălalt. “Am de gând să îi manipulez pe toți pentru a-mi fi mie bine”, spune Alin, care are, deja, 3 finaliști în minte: Alin, Diana și Andrei.

În Hangin, o discuție între fete se transformă rapid într-o alianță aparent foarte puternică. Astfel, Raisa, Maria, Otniela și Ina stabilesc că vor continua în trib în această alianță, astfel încât să reușească să ajungă cât mai departe în show.

În același timp, pe Insula exilului, atmosfera este mult mai relaxată! Aurelia și Liviu descoperă mulți bananieri, cocotieri, dar și provizii pentru următoarele zile.

Prima probă de recompensă – bărbații nu au ales nicio femeie să participe

La prima probă de recompensă, imediat cum au ajuns, cele 2 triburi au fost nevoite să voteze pentru un nou lider. Hangin l-a ales tot pe Lucian, însă Tubig nu o mai are lider pe Diana, ci pe Andrei.

La proba de recompensă, liderii au ales 4 persoane care să se lupte pentru a câștiga un kit complet de pescuit și un pește. A fost o competiție a bărbaților, câștigată de Tubig. Iulian (Tubig), cel mai tânăr concurent, s-a întrecut cu Mircea A. (Hangin), cel mai în vârstă concurent, la înot, ștafeta a fost preluată de Andrei (Tubig) și Robert (Hangin), care au cărat butuci de lemn, apoi Mircea S. (Tubig) și Lucian (Hangin) au avut de traversat o bârnă de lemn pe care era înfășurată o cheie, iar Alin (Tubig) și Alex (Hangin) au fost ultimii care s-au luptat. Tubig a reușit să termine primul puzzle-ul și, astfel, au plecat acasă cu recompensa!

Astăzi, de la 20:00, Supraviețuitorul aduce tensiunea probei de imunitate și a Consiliului tribal în casele tuturor românilor! Aventura supremă continuă și pe Facebook și Twitter: mesajele care folosesc #supraviețuitorul pot ajunge la televizor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *