Kinodiseea

In prezenta autoarei: CLOACA de Maria Goos, spectacol-lectura

Teatrul Odeon și Fundația Culturală „Camil Petrescu” vă invită luni, 23 noiembrie, ora 19, la Teatrul Odeon spectacolul-lectură cu unul dintre cele mai apreciate texte neerlandeze contemporane
 
CLOACA de Maria Goos

O comedie neagră despre reîntâlnirea a patru prieteni ajunși la vârsta maturității. Radiografia unui moment de criză, când devine limpede că amiciția de odinioară nu mai poate concura cu pretenția fiecăruia de a fi reușit în viață.

Traducerea: Liliana Alexandrescu
 
Cu: Mircea Constantinescu, Mugur Arvunescu, Marian Ghenea, Dan Bădărău și Rada Ixari
Regia: Cristian Dumitru
 
Participă dramaturgul Maria GOOS și cunoscutul actor Peter BLOK, interpretul unuia dintre rolurile principale atât la premiera absolută a piesei, cât și în filmul realizat după scenariul autoarei.
 
După lectură, vor avea loc discuții cu publicul și vor fi proiectate secvențe din filmul Cloaca(producție 2003, regia: Willem van de Sande Bakhuyzen). Întâlnirea va fi moderată de Liliana Alexandrescu.
 
Un eveniment realizat cu sprijinul Institutului de Teatru din Amsterdam (Theater Instituut Nederland / TIN)

Maria Goos (n. 1956) este regizoare, scenaristă și unul dintre cei mai importanți dramaturgi neerlandezi de astăzi. Cloaca (2002) a avut premiera la Teatrul Het Toneel Speelt din Amsterdam. În 2004, a fost montată de Kevin Spaceyla Old Vic Theatre din Londra. A fost ă ulterior în Germania, ția, Austria, Spania, Argentina. Anul trecut, Mariei Goos i-a fost decernat prestigiosul Edmund Hustinxprijs, premiu acordat, la fiecare doi ani, unui dramaturg flamand ori neerlandez.
 
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
Foto: Bonnita Postma 

Bucuresti, 19.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *