bucharest tech week 2021

În plină criză, un concept unic în România crește cu 75%

Cum poate o mică afacere din Râmnicu Sărat să concureze marile rețele de bricolaj? Printr-un concept unic în țară: casa de comenzi online pentru materiale de construcții, care oferă cumpărătorilor prețuri cu până la 10-15% mai mici decât în hipermarketuri și depozite de profil.

Lansată în 2014, Vindem-Ieftin.ro s-a dovedit nu doar o afacere viabilă, dar s-a dezvoltat vertiginos chiar și în timpul crizei, înregistrând în 2020 o creștere a vânzărilor de 75%.

crestere vindemieftin

Pornind de la propria experiență de cumpărare a materialelor de construcții, buzoianul Cosmin Răileanu, dezamăgit de oferta existentă, a decis să lanseze o casă de comenzi altfel: una în care să primeze avantajele pentru client și nu beneficiile intermediarilor din lanțul de distribuție, o afacere cu prețuri corecte, în care cumpărătorul să nu suporte numeroasele costuri de depozitare, transport, plus comisioane și adaosuri comerciale.

Și a reușit! Cum a fost posibil? Negociind reduceri direct cu producătorii, ceea ce permite economii de până la 10-15% pentru clienți – cu cât este mai mare cantitatea, cu atât mai ieftin. Și, cum nu există stocuri, se livrează direct la șantier – deci, fară drumuri inutile, fără timp pierdut pentru cumpărător. Transportul este gratuit la peste 90% dintre produse, iar clienții primesc beneficii dacă filmează recenzii când le sunt livrate materialele de construcții.

Criza accelerează creșterea

În contextul pandemiei, când multe afaceri au fost nevoite să-și suspende activitatea total sau parțial, compania a realizat potențialul de creștere a vânzărilor online chiar și pentru materialele grele de construcții.

Astfel, Vindem-Ieftin.ro a atras noi colaborări cu 15 producători naționali consacrați în domeniul materialelor de construcții, precum Wienerberger, Brikston, Volta Group, Baumax, Fabryo.

Vânzările cresc în 2020 cu peste 75%, iar cifra de afaceri depășește 6 milioane de euro, fiind preluate 7612 comenzi. Totodată, economiile realizate pentru clienți se ridică la 800.000 lei – bani care ar fi ajuns altminteri, prin adaosuri suplimentare, la hipermarketurile de profil.

Același an este prolific pentru lansarea de noi servicii, precum livrarea betonului la cifă și respectiv grupul VIP pentru clienții fideli, cu răspunsuri prompte, consultanță dedicată și informații în timp real despre statusul comenzilor, inclusiv posibilitatea de comunicare coordonata cu arhitectul, proiectantul sau designerul, pentru o mai bună organizare și reducerea timpilor de reacție.

Anteprenorul Cosmin Răileanu declară: ,,Am trecut prin multe încercări, însă, mizând pe principiul că nimic nu este imposibil atunci când crezi în visul tău, am reușit să ascendem către telul propus. Motivați fiind de atitudinea clienților și mulțumirea colegilor care aduc valoare companiei, am reușit să creăm o comunitate puternică într-un oraș mic, care să se ghideze după viziunile noastre de dezvoltare atât umane, cât și financiare, într-o perioadă critică pentru mulți antreprenori. Ne dorim să fim cunoscuți la nivel național ca o echipă profesionistă, dar și să creștem ca oameni, implicându-ne în diverse proiecte sociale de voluntariat și educație, aducând recunoștință comunității care ne susține și crede în noi. Pentru asta ne bucurăm că am schimbat viața unor oameni care nu ar fi avut posibilitatea unei cariere, recrutând oameni obișnuiți pe care i-am transformat în profesioniști. Privind înapoi astăzi, cu toate aceste aspecte constructive, suntem impulsionați să credem și mai mult în ceea ce pentru unii pare imposibil.”

Oraș mic, șanse mari în carieră

Creșterea continuă a afacerii a permis crearea mai multor locuri de muncă. Astfel, echipa de vânzări s-a mărit recent cu încă 6 colegi, iar mulți dintre angajații firmei au posibilitatea de a lucra și online, de acasă.

Greu de crezut, însă, într-un oraș atât de mic ca Râmnicu Sărat, Vindem-Ieftin.ro formează profesioniști de toate vârstele, oferind astfel șansa celor tineri să-și formeze o carieră de succes chiar in locul lor natal. Comunitatea Vindem-Ieftin este în continuă creștere, în 2020 depășind 100.000 de fani pe paginile de socializare.

Mai multe informații despre companie sunt disponibile pe www.vindem-ieftin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *