free download 78 travel guides written by experts

In perioada 9 septembrie – 16 octombrie Caravana ONGFest – Targul Economiei Sociale

strabate intreaga tara

ONGFest – Targul Economiei Sociale incepe pe 9 septembrie in Bucuresti. Evenimentul se inscrie in seria celor mai importante evenimente al societăţii civile romaneşti, fiind un promotor al comportamentului filantropic şi voluntar şi al participării publice, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.

Peste 400 de organizatii si-au anuntat participarea Cu o săptămână înainte de începerea caravanei ONGFest, peste 400 de organizaţii din întreaga ţară şi-au anunţat participarea. În dorinţa de a promova voluntariatul, spiritul civic şi economia socială, ONGFest va porni din Bucureşti şi va străbate întreaga ţară. Timp de o lună şi jumătate, caravana îşi va stabili tabăra în Iaşi, Bacău, Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timişoara şi Constanţa. Trei persoane publice, provenind din trei medii diferite, ilustrează cei trei paşi simpli, pe care fiecare dintre noi ar trebui să-i urmeze: “Află! Implică-te! Împărtăşeşte!”. Raed Arafat, Melania Medeleanu şi Adrian Despot sunt adevărate repere de implicare civică. Cei trei îi îndeamnă pe toţi să devină conştienţi de faptul că gesturile mici sunt importante şi au un impact imediat şi pozitiv în comunitate.

Evenimentele din cadrul ONGFest – Târgul Economiei Sociale se vor derula în perioada 9 septembrie – 16 octombrie în 10 oraşe din întreaga ţară. În fiecare weekend, locuitorii din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timişoara şi Constanţa vor avea ocazia de a interacţiona cu reprezentanţii organizaţiilor participante. În plus, doritorii vor putea participa la o serie de seminarii şi workshopuri interesante şi utile, pe diverse teme. Dintre acestea, putem aminti voluntariatul, educaţia globală, posibilitatea obţinerii de credite pentru întreprinderile sociale, campaniile 2%. Latura de divertisment nu este nici ea neglijată: în fiecare oraş vor avea loc spectacole de teatru, pantomima, concerte şi concursuri, spre deliciul vizitatorilor. Informaţii complete sunt disponibile pe site – ul evenimentului, www.ongfest.ro.

Caravana ONGFest tinde să devină o platformă unică de comunicare directă, la nivel național, pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). În acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor între ONG-uri, instituții publice și companii.

Campania este susţinută în mod activ de trei persoane publice, recunoscute pentru implicarea lor în comunitate. Raed Arafat, Melania Medeleanu şi Adrian Despot au răspuns afirmativ invitaţiei organizatorilor. Spotul TV ilustrează alegerea fiecăruia dintre ei de a susţine societatea românească prin acţiuni proprii. Filmarea a avut loc chiar în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), unde, în perioada 9 – 11 septembrie bucureştenii sunt aşteptaţi la ONGFest.

Spotul TV poate fi accesat la linkul de mai jos:
//www.youtube.com/watch?v=hfdWNELefXM&feature=channel_video_title.

Telespectatorii şi nu numai, o pot vedea pe Melania Medeleanu realizând un reportaj, în care vorbeşte despre impactul pozitiv al ONG –urilor în viaţa celorlalţi. "Am avut ocazia să colaborez cu diverse ONG-uri şi să văd ce treabă bună fac. Am văzut cum pot aduce zâmbet pe chipul copiilor, alinare suferinzilor, ajutor celor ce au nevoie de el. Am văzut cum pot să schimbe vieţi. Pentru tot efortul lor, pentru toată pasiunea cu care aceşti oameni se aruncă în zone în care mulţi dintre noi închid ochii, îi susţin şi le mulţumesc.”, declară jurnalista Realitatea TV.

Raed Arafat abordează tema voluntariatului, având o experienţă recunoscută în acest sens. "SMURD a pornit ca un proiect de voluntariat, iar contribuţia benevolă a tuturor celor care au sprijinit activitatea noastră a avut o importanţă covârşitoare. De aceea, recomand cu încredere, tuturor celor interesaţi, o implicare cât mai activă în toate activităţile de voluntariat, promovate şi prin intermediul ONGFest, un eveniment important al societăţii civile din România.", afirmă Preşedintele SMURD.

A treia persoană publică implicată în campanie este Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie. Participarea sa la proiecte sociale este cunoscută deja. Pentru ONGFest, Adrian a schimbat scena cu o alee din parc, iar mesajul său e un îndemn la implicare directă în viaţa comunităţii. Pas cu pas “vom construi o societate mai bună”, afirmă artistul.

Calendarul evenimentului, la nivel naţional, este următorul:
· Bucureşti – 9 – 11 septembrie – Parcul Al.I.Cuza (fost IOR)
· Iaşi, Bacău – 17 – 18 septembrie – Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, zona Primăriei
· Miercurea – Ciuc – 24 – 25 septembrie – Piaţa Libertăţii
· Sibiu – 24 – 25 septembrie – Piaţa Mică
· Craiova – 24 – 25 septembrie – Piaţa Prefecturii
· Cluj – Napoca – 1 – 2 octombrie – Piaţa Muzeului
· Oradea – 1 – 2 octombrie – Parcarea Independenţei
· Timişoara – 8 – 9 octombrie – Piaţa Unirii
· Constantă – 15 – 16 octombrie – City Park Mall of Constantă

Pentru eficientizarea organizării şi încurajarea schimbului de expertiză, au fost selectaţi 9 parteneri locali, pentru fiecare oraş în care va ajunge Caravana ONGFest:
· Iaşi – Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany
· Bacău – Fundaţia de Sprijin Comunitar
· Miercurea – Ciuc – Centrul Local “Orion”
· Sibiu – Asociaţia Maghiarilor din Sibiu HÂD
· Cluj – Napoca – Centrul de Voluntariat
· Oradea – Caritas Oradea
· Timişoara – Institutul Roman de Educaţie a Adulţilor
· Craiova – Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Non-profit din Oltenia (C.R.O.N.O.)
· Constantă – Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Constantă

ONGFest este cel mai mare eveniment al societăţii civile romaneşti, un promotor al comportamentului filantropic şi voluntar şi al participării publice, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.

ONGFest este organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în cadrul proiectului PROMETEUS – Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educaţie şi formare profesională la standarde europene, cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeşte în oameni! cu sprijinul Trust for Civil Society în Central & Eastern Europe.

Pentru mai multe detalii vă rugăm accesaţi site-ul www.ongfest.ro.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independenta, înfiinţată în anul 1994, la iniţiativa Comisiei Europene. FDSC este o “organizaţie pentru organizații”, un susţinător al sectorului neguvernamental. FDSC considera că nivelul de dezvoltare este un indicator pentru starea comunităţii în care cetăţenii trăiesc.

Misiunea FDSC este ca prin informare, finanțare, instruire, cercetare și advocacy să dezvolte capacitatea organizațiilor societăţii civile și a comunităţilor pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. FDSC lucrează cu ONGurile pentru că, în final, schimbarea în bine să se producă la nivelul fiecărei comunităţi și a fiecărui individ.

Bucuresti, 02.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *