free download 78 travel guides written by experts

In “Oscarul” celor mai bune proiecte din lume, solutia IT implementata

la Autoritatea Nationala a Vamilor este favorita la categoria „Proiecte de dimensiuni medii”

Gala International Project Management Association are loc la La Brisbane, în Australia

Proiectul New Computerized Transit System (NCTS), dezvoltat de SIVECO Romania în colaborare cu specialiştii Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), a intrat în cursa celor mai bune proiecte din lume, obţinând titlul de Finalist. Gala de premiere are loc în cadrul celui de-al 25-lea Congres al International Project Management Association (IPMA) organizat în perioada 10-12 octombrie în Brisbane, Australia.

Adevărate premii Oscar pentru Excelenţă în Managementul de proiecte, premiile International Project Management Association IPMA se acordă la 3 categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized şi Proiecte Medium-Sized.

Proiectul NCTS concurează la categoria “proiecte de dimensiuni medii”, fiind favorit al acestei categorii. La categoria proiecte de dimensiuni mari, titlul de Finalist a fost obţinut de Sistemul Informatic Integrat de la CNAS.

Evaluarea proiectului NCTS s-a realizat de un juriu internaţional la 18 septembrie 2011 la Berlin, rezultatul fiind plasarea proiectului realizat pentru vama din România printre Finaliştii competiţiei.

"Această nominalizare reprezintă o reuşită remarcabilă care confirmă capacitatea companiei noastre de a dezvolta proiecte de anvergură care pot fi oricând replicate. De altfel, soluţia NCTS a fost implementată şi la administraţiile vamale din Turcia şi din Macedonia ", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

NCTS este un sistem Trans-European de management şi control al operaţiunilor de tranzit pentru mărfurile transportate pe calea rutieră. Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate şi pe procesarea electronică a datelor, acesta asigură creşterea eficienţei procedurilor de tranzit, îmbunătăţirea prevenirii şi detectării fraudelor, accelerarea şi securizarea operaţiunilor desfăşurate în cadrul procedurii de tranzit, îmbunătăţirea comunicării între administraţiile vamale, pe de o parte, şi între administraţiile vamale şi operatorii economici, pe de altă parte.

”Solutia eCustoms a SIVECO Romania contribuie la implementarea de sisteme IT vamale, sigure, integrate, interoperabile şi accesibile pentru schimburile electronice de date conţinute în declaraţiile vamale, oferind în acelaşi timp operatorilor economici, multiple soluţii tehnice privind schimbul electronic de informaţii cu autorităţle vamale şi o mai mare flexibilitate în prezentarea declaraţiilor vamale”, a declarat Dan Tuhar, director eCustoms în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania intră pentru a 5-a oară în finala internaţională a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. În 2007 Sistemul Educaţional Informatizat era selectat în Marea Gală IPMA. În 2009, soluţia dezvoltată de SIVECO Romania pentru sistemul IT care funcţionează la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a primit trofeul de Finalist. În 2010, două componente ale proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) şi Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri au primit statutul de finalist.

IPMA este autoritatea cea mai respectată în project management, juriul internaţional care girează competiţia anuală IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism şi exigenţă. În acest an, competiţia celebrează a 25-a ediţie.

Bucuresti, 10.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *