free download 78 travel guides written by experts

In NUMELE Teatrului

Teatrul Mic, în coproducţie cu Teatrul de Comedie, prezintă vineri, 10 octombrie şi sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 19:00, în sala Teatrului Foarte Mic premiera spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache.

Colaborarea dintre cele două teatre pentru realizarea acestui spectacol a pornit ca o promisiune făcută câştigătorilor concursului Audiţia Naţională organizat de UNATC Bucureşti. În urmă cu un an, zece tineri actori primeau ca premiu şansa de a lucra pe scena unui teatru important din Bucureşti, alături de actori consacraţi. Cuvântul dat atunci de Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie a luat forma spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache. Astfel, Ana Bianca Popescu, Aida Avieriţei, Cezar Grumăzescu şi Bogdan Nechifor se întâlnesc pe scenă cu Ana Ciontea şi Gheorghe Visu. a luat forma spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache. Astfel, Ana Bianca Popescu, Aida Avieriţei, Cezar Grumăzescu şi Bogdan Nechifor se întâlnesc pe scenă cu Ana Ciontea şi Gheorghe Visu.

Când eşti o tânără alături de un băiat nedevenit, încă, bărbat, iar familia o ameninţare a trecutului, alegerea unui nume pentru copilul ce se va naşte este singura consolare. Piesa autorului norvegian compune o poveste despre spaimă, ratare şi resemnare folosind tensiunea ca un portativ pe care locul notelor muzicale este luat de tăceri şi cuvinte care nu se spun. Drama fiecărui personaj întregeşte tabolul de familie al fricilor interioare şi ascunse în spatele convenienţelor. Un întreg parcurs de emoţii reprimate, ca un izvor subteran care îşi caută drumul spre suprafaţă, curge către un deznodământ care nu se poate împlini decât în fiecare spectator în parte.

Spectacolul este unul al privirilor, al relaţiilor, al gândurilor care căptuşesc replicile, al contrapunctelor şi al imaginilor simple; o familie care găseşte un capăt de speranţă, doar pentru a o pierde la celălalt. Un joc al penumbrelor ce populează scena şi clar-obscurul cu efect de lupă asupra destinelor complicate.

Vă invităm alături de noi la premiera oficială vineri, 10 octombrie şi sâmbătă, 11 octombrie pentru o seară în care întâlnirea dintre răceala nordului şi căldura emoţiilor alcătuiesc un spectacol al artei teatrale.

NUMELE de Jon Fosse
Traducerea: Carmen Vioreanu
Cu: Gheorghe Visu (Tatăl), Ana Ciontea (Mama), Ana Bianca Popescu (Fata), Cezar Grumăzescu (Băiatul), Aida Avieriţei (Sora), Bogdan Nechifor (Bjarne)
Regia şi scenografia: Vlad Cristache
Asistenţă regie şi scenografie: Silvia Roman

Bucuresti, 07.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *