metalshow

In memoriam Lucia Muresan la TVR Cultural

Marţi, 13 iulie, TVR Cultural va difuza, din Arhiva de Aur, piesa de teatru “Micul infern”, în a cărei distribuţie o regăsim pe Lucia Mureşan, alături de Silvia Dumitrescu Timică şi Ion Dichiseanu.

Televiziunea Română a primit cu profund regret vestea trecerii în nefiinţă a Luciei Mureşan, colaborator de marcă al instituţiei, duminică, la vârsta de 72 de ani.

Cu un timbru vocal inconfundabil, Lucia Mureşan şi-a legat destinul de televiziunea publică, devenind una dintre “Vocile Teleenciclopediei”, alături de Mariana Zaharescu şi regretatul Florian Pittiş.

Suntem alături de familia îndoliată şi o vom considera mereu pe Lucia Mureşan, ca fiind parte din marea familie TVR.

Născută pe 31 ianuarie 1938, a ales actoria, absolvind Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, clasa profesoarei Irina Răchiţeanu. Repartizată iniţial la Piatra Neamţ, pleacă la Cluj după un an, pentru ca în final să ajungă în trupa Teatrului Nottara din Bucureşti. Lucia Mureşan a fost de asemenea decan al Facultăţii de Teatru şi profesor la Universitatea Spiru Haret.

Telespectatorii îşi vor aminti mereu celebra voce a Luciei Mureşan, care însoţea imaginile celei mai longevive producţii de televiziune din România, precum şi piesele de teatru sau filmele în care aceasta a evoluat.

Bucuresti, 13.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *