free download 78 travel guides written by experts

In lumea apei: Comisia lanseaza o aplicatie cu tematica ecologica pentru smartphone-uri si tablete

destinata copiilor

Comisia Europeană a lansat Zoe Makes a Splash!, o aplicație cu tematică ecologică ce poate fi descărcată gratuit pe dispozitive Apple și Android. Este vorba despre o poveste digitală interactivă, adresată copiilor cu vârste între 7 și 11 ani. Protagoniștii poveștii sunt doi copii curioși care descoperă importanța apei în societate. Ghidul lor, o broască vorbitoare, îi avertizează și cu privire la efectele poluării apei, explicându-le cum să o evite. Animații hazlii și elemente interactive alternează cu secțiuni educative mai serioase, unde utilizatorii pot găsi informații despre circuitul apei în natură și despre tratarea apelor.

Este disponibilă și o versiune online a poveștii, cu un set de note pedagogice menite să-i încurajeze pe profesori să desfășoare în clasă activități bazate pe proiecte.

Aplicația și versiunea sa online sunt disponibile în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și poloneză.

Context

Aplicația lansată face parte dintr-o serie de inițiative pe tema apei.

La jumătatea lunii noiembrie, Comisia va prezenta un plan pentru protejarea resurselor acvatice ale Europei (Blueprint to Safeguard Europe’s Water Resources). Scopul planului este de a direcționa evoluția politicii în domeniul apei până în 2020, optimizând politica actuală și eliminând eventualele lacune.

Mai sunt disponibile și alte publicații pentru copii pe teme de mediu, în special poveștile cu Tom și Lila, care s-au bucurat de un succes uriaș, destinate copiilor de 5-7 ani (disponibile aici). Zece titluri au apărut în perioada 2001 – 2011 si au fost distribuite aproape 2 milioane de exemplare în întreaga UE.

Pagini Utile

● Apple Store:
//itunes.apple.com/lu/app/zoe-makes-a-splash!/id542684376?mt=8&uo=4
● Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inuistudio.zoemakesasplash
● Versiunea online:
//ec.europa.eu/environment/pubs/children/zoe/index_en.htm

Bucuresti, 29.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *