free download 78 travel guides written by experts

In Liban, Christian Sabbagh a aprins o lumanare la mormantul parintilor sai

Operatiunea de salvare a familiei mixte romano-siriana din teritoriile amenintate de atacurile teroriste ale Statului Islamic l-a dus pe Christian Sabbagh in Libanul copilariei sale. Calatoria i-a prilejuit si o experienta tulburatoare, la mormantul parintilor sai, pe drumul de intoarcere din misiunea de salvare.

"Am mers la mormantul lor sa aprind o lumanare. Este singurul lucru care ma mai leaga de aceasta tara greu incercat de soarta…", a spus Christian Sabbagh.

Stiristul povesteste ca inca din momentul in care a vazut Libanul prin hubloul avionului, amintirile au inceput sa curga…

"Mi-e draga tara asta, desi n-am cunoscut-o altfel decat pustiita de razboaie cumplite… Am avut prieteni si colegi ucisi de obuze si gloante ratacite, am vazut cum casele vecinilor se transforma intr-o fractiune de secunda in ruine fumegande. Chiar si buncarul in care ne refugiam vibra din pricina exploziilor, precedat de fiecare data de suieratul asurzitor al rachetelor", rememoreaza stiristul momentele cumplite prin care a trecut, copil fiind, in Liban.

Intrebat cum de si-a asumat riscul de a merge in Siria, in conditiile in care acasa il asteapta fiica sa, Christian Sabbagh a raspuns: "Oricat de mult sange rece ai avea, e greu sa nu te gandesti la copiii pe care i-ai lasat in tara… Dar si altii vor sa-si vada copiii acasa. N-avem ce face, trebuie sa mergem mai departe, cu orice risc!"

Prezentatorul Stirilor Kanal D si-a riscat din nou viata intr-o operatiune se salvare ce s-a desfasurat, de aceasta data, la granita dintre Liban si Siria, intr- o zona macinata de atentate teroriste si conflicte intre diferite grupari de rebeli si fortele guvernamentale. Christian Sabbagh s-a alaturat unei noi operatiuni de salvare, cu grad maxim de risc, initiata de Ministerul Afacerilor Externe si Organizatia Internationala pentru Migratie. Diplomatii romani au raspuns apelului disperat al unei familii mixte (ea romanca, el sirian, cu doi copii), captive in infernul din Siria, iar echipa Stirilor Kanal D s-a alaturat demersului.

Nu ratati in aceasta seara, la „Sabbagh in actiune", in cadrul Stirilor Kanal D, continuarea povestii – spectaculoasa operatiune de salvare a unei familii din infernul sirian.

Bucuresti, 07.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *