free download 78 travel guides written by experts

In finala Cupei SIVECO 2008, elevii au prezentat proiecte cu caracter educational

extrem de inovatoare

In perioada 15-18 iunie, la Bran s-a desfasurat cea de-a sasea editie a Concursului National de Soft Educational Cupa SIVECO 2008.

Organizata de SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si in parteneriat cu revista PC Magazine si TVR, competitia Cupa SIVECO isi propune sa ii promoveze pe creatorii de aplicatii informatice cu caracter educational, tineri elevi din invatamantul preuniversitar. Tema concursului din acest an -“Viziunea anului 2020” a fost extrem de ofertanta si le-a propus tinerilor dezvoltatori de software educational sa isi imagineze viitorul apropiat. De la portaluri de dirigentie la jocuri educationale, de la arhitectura la prezentari impresionate ale modalitatilor originale de a invata cu ajutorul computerului, sau de la animatie la fizica cuantica, niciun subiect nu a fost prea dificil pentru concurenti.

Abordarile originale si prezentarile sustinute in cadrul finalei au impresionat juriul care a avut o sarcina extrem de dificila, incercand sa departajeze proiectele.

Echipa castigatoare este cea a Liceului de Informatica „Grigore Moisil” din Iasi.

Trofeul “Cupa SIVECO 2008” a revenit elevilor Vlad Manea, Ionel-Andrei Albesteanu, Vlad-Andrei Tudose ce au fost coordonati de profesorii Marinel Serban si Emanuela Cerchez, care au prezentat lucrarea „Problema potrivirii sirurilor. Algoritmul KMP”.

Prezentarea sustinuta, modul in care proiectul s-a incadrat in tema propusa, abordarea originala a viziunii anului 2020 precum si calitatea exceptionala a realizarii tehnice, au fost punctele forte care au facut diferenta in vederea stabilirii castigatorilor.

In cea de-a doua zi a evenimentului, peste 50 de elevi si profesori din intrega tara, componenti ai celor 11 echipe care s-au calificat in finala, alaturi de juriu, organizatori si invitati speciali din Lituania au dezbatut intr-o discutie libera, viitorul educatiei – asa cum este vazut el de elevi si profesori.

“Cupa SIVECO –  concurs national romanesc de software educational are un caracter unic si intr-adevar sprijina efortul tarii dumneavoastra de a sustine informatizarea educatiei. Lucrarile pe care le-am vazut in aceasta finala de concurs ar face invidioasa orice companie de profil. Ar trebui ca experienta Romaniei in educatia infomatizata sa fie mai bine popularizata in tarile europene si poate mai ales in randul tarilor care au aderat la UE in ultimii 5 ani. Suntem incantati ca am avut ocazia de a fi prezenti la aceasta finala si cu siguranta vom folosi din experienta dobandita. Avem nevoie de cunostintele Romaniei in acest domeniu”, a declarat Jolanta Daugirdiene reprezentant la Ministerului Educatiei din Lituania.

Marele premiu oferit de SIVECO Romania, consta, ca in fiecare an, in participarea echipei castigatoare la cel mai important targ international de soft educational –Online Educa Berlin.

Pentru ca toate proiectele inscrise in competitie au fost valoroase, au fost decernate si premii constand in laptopuri oferite de Intel si enciclopedii si dictionare oferite de Editura Litera International.

Un premiu special a fost acordat celor mai tineri participanti, de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 7 “Sfanta Maria” din Timisoara – Vlad Nicolae Vancea, Andrei Zait si Alina Ignea, coordonati de profesorii Adriana Roman si Vasile Roman. Echipa din Timisoara a impresionat prin elocinta si modalitatea de realizarea a unui proiect complex.

 „Educatia reprezinta un domeniu de maxim interes pentru toate tarile care aspira la crearea societatii cunoasterii. Noi ne-am propus sa ii sustinem si sa ii promovam neconditionat pe tinerii elevi romani care, din proprie initiativa, se implica in amplul proces de creare a mijloacelor educationale destinate viitoarelor generatii”, a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

Bucuresti, 19.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *