free download 78 travel guides written by experts

În august, la Filmcafe ai premiere romantice și pline de pasiune

În ultima lună a verii, Filmcafe invită toți telespectatorii la o serie de premiere cinematografice infuzate de romantism, iubire și pasiuni intense, de tot felul. De la dragostea pentru mâncare, la cea pentru omul de lângă tine, alături de care trăiești la bine și la greu, pe Filmcafe romantismul este în floare, în august.

Descoperiți mai jos ce vă așteaptă nou pe post, în luna august:
· „Julie și Julia” (2009), 9 august, 12:45.

Julie si Julia

Eroinele titulare vă așteaptă cu masa întinsă, în ultima peliculă a celebrei și regretatei Nora Ephron (care a murit în 2012, după o luptă cu leucemia, și care semnează regia și scenariul). Pelicula este inspirată de povestea adevărată a blogului lansat de Julie Powell (Amy Adams), o angajată a unui call-center care, în vara lui 2002, s-a apucat de gătit toate cele 524 de rețete din cartea de bucate a Juliei Child (Meryl Streep), „Mastering the Art of French Cooking”! În 365 de zile, Julie intră în lumea celebrei figuri a bucătăriei mondiale și documentează eforturile mai mult sau mai puțin reușite pe un blog al cărui succes a insemnat o primă carte, publicată în 2005. Cele două protagoniste au mai fost colege cu un an înainte, în drama „Îndoiala”.
· „Jurnalul” (2004), 11 august, 14:55.

Pelicula este inspirată de cartea lui Nicholas Sparks din 1996 (primul lui roman publicat și al treilea scris), în care Rachel McAdams și Ryan Gosling sunt un cuplu îndrăgostit nevoie-mare (de altfel, actorii au fost împreunpă în realitate, la câțiva ani după filmări). Paginile scenariului ne poartă dintr-un azil modern, unde Duke (James Garner) îi citește unei paciente bătrâne (Gena Rowlands) o poveste de dragoste despre Allie (McAdams) și Noah (Gosling).
· „Mesaj pentru tine” (1998), 19 august, 15:00.

Mesaj pentru tine

Comedia romantică spune povestea unor new yorkezi care se cunosc online, într-un chat room: Joe Fox (Tom Hanks) și Kathleen Kelly (Meg Ryan). Aici își povestesc întâmplările zilnice și dezvoltă o relație virtuală plină de umor și afecțiune. Problema e că, dincolo de ecranul calculatorului, ea are o librărie care riscă falimentul din cauza unui lanț național, Foxbooks, fix afacerea deținută de el…
· „Nopți albe în Seattle” (1993), 24 august, 14:00.

Meg Ryan și Tom Hanks fac din nou echipă în pelicula de față, care folosește la maximum chimia dintre fermecătorii actori și dialogul bine adus din condei al scenaristei/regizoarei Nora Ephron. În poveste, el este un văduv al cărui puști vrea să îl ajute să-și găsească o nouă parteneră de viață, așa că sună la un post de radio. La sute de kilometri depărtare, ea aude emisiunea și decide să-l cunoască pe văduvul cu pricina. Meg și Tom sunt prieteni în realitate și au în CV un total de 5 filme realizate împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *