free download 78 travel guides written by experts

In 2011, Centrul oftalmologic Oculus se extinde si isi diversifica activitatea chirurgicala

Centrul oftalmologic Oculus, cea mai mare clinică de chirurgie oftalmologică privată din ţară, anunţă planuri de dezvoltare în 2011 prin extinderea şi diversificarea activităţii chirugicale. Planurile de dezvoltare înclud înfiinţarea unui Departament specializat pentru pacienţii cu glaucom, dezvoltarea Departamentului de chirurgie vitroretiniană şi respectiv reluarea activităţii în Departamentul de transplant de cornee. Cele trei departamente vor fi dotate cu aparatură modernă şi vor beneficia de asistenţa celor mai buni medici specialişti oftalmologi. Investiţia este preconizată a depăşi suma de 150 000 de Euro.

O altă direcţie prioritară pentru clinica Oculus în 2011 este cea de educare medicală a pacientului, prin diseminarea informaţiilor legate de bolile ochiului, importanţa diagnosticării corecte şi a tratării la timp a afecţiunilor oftalmologice. Sub îndemnul „Vezi cu ochii tăi” se desfăşoară o serie de acţiuni de informare şi educare medicală, care urmăresc să-i convingă pe pacienţi să se adreseze medicului în timp util. În această direcţie intră şi schimbarea de optică în privinţa operaţiei de cataractă, aceasta nemaifiind doar o boală a vârstei a treia, iar operarea ei este privită tot mai mult ca o chirurgie refractivă: pacienţii îşi doresc să nu mai poarte ochelari după această operaţie.

„În clinica Oculus a crescut foarte mult numărul de cristaline "premium" implantate în operaţiile de cataractă. Acestea sunt cristaline care corectează nu doar miopia sau hipermetropia asociate cataractei, dar şi astigmatismul foarte mare şi presbiopia. În 2010, în centrul nostru a fost implantat cel mai mare număr de astfel de cristaline din România” a declarat dr Ozana Moraru, medic specialist oftalmolog, unul dintre chirurgii clinicii Oculus.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor cu posibilităţi modeste, Oculus va avea anul acesta frecvente perioade promoţionale, de reduceri de preţuri .

În 2010, centrul oftalmologic Oculus a înregistrat o cifră de afaceri de 15,9 milioane RON în uşoară creştere faţă de 2009, când a înregistrat 15,5 milioane Ron. Anul trecut, numărul de operaţii efectuate la Oculus a fost de 4.860, dintre care aprox. 3.500 operaţii de cataractă şi aprox. 650 operaţii de chirurgie refractivă.

Uşoara creştere a cifrei de afaceri s-a datorat măsurilor de reorganizare luate de conducerea clinicii, în primul rând reducerii cheltuielilor, dar şi unei mai bune promovări a activităţii la nivel naţional şi internaţional.

Bucuresti, 10.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *