Shadow

“Împreună putem ajuta”

O inițiativă umanitară a Metro România desfășurată împreună cu Crucea Roșie Română

Pentru a veni în ajutorul refugiaților ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească țara, Metro România lansează campania umanitară ”Împreună putem ajuta”, donând câte 2 lei la fiecare factură de cumpărături a clienților, către Crucea Roșie Română – între 28 martie și 16 aprilie 2022.

Războiul din Ucraina continuă să escaladeze, milioane de oameni fiind nevoiți să își părăsească țara încercând să se pună la adăpost. METRO România a răspuns activ crizei umanitare încă de la începutul situației dramatice din Ucraina, venind în sprijinul refugiaților ucraineni, prin donații de produse alimentare (apă, conserve, dulciuri, paste făinoase) și nealimentare (detergenți, cosmetice, produse de igienă și de îngrijire personală de strictă necesitate) către parteneri de tradiție din domeniul organismelor de binefacere care, la rândul lor, prin infrastructura organizațională din teren, au distribuit ajutoarele în zonele fierbinți.

vizual Impreuna putem ajuta

“Războiul din Ucraina ne-a adus față în față cu o criză umanitară la care nu putem rămâne indiferenți. Ca și METRO România, am întins o mână de ajutor acestor oameni care fug din calea războiului și lasă totul în urmă pentru a-și salva viața lor și a copiilor lor. Geografic suntem într-o zonă care a primit refugiați din primele clipe ale războiului, iar proximitatea magazinelor noastre din Suceava, Baia Mare și Galați, precum și specificul activității de comerț alimentar ne-a permis să fim printre primii care am dat o mână de ajutor. În continuarea acțiunilor cotidiene de ajutor umanitar prin donații de produse alimentare și nealimentare, am luat hotărârea să acționăm direct prin donație financiară către Crucea Roșie Română, un partener cu o istorie și experiență bogate în acțiuni umanitare,” a declarat Adrian Ariciu, CEO METRO România.

Începând cu 28 martie, pentru trei săptămâni, METRO România lansează inițiativa „Împreună Putem Ajuta” care constă în donația de către METRO România a câte 2 lei pentru fiecare achiziție făcută din magazinele fizice sau platforma de livrare online MSHOP, în perioada 28 martie–16 aprilie 2022. Sumele astfel obținute vor fi donate către Crucea Roșie Română care le va folosi pentru ajutorarea refugiaților ucraineni prin infrastructura de care dispune.

În cadrul acestei inițiative, fiecare client METRO care va face cumpărături în această perioadă în magazinele METRO va deveni un suporter activ al strângerii de fonduri de ajutor umanitar pentru refugiații ucraineni. Sumele strânse prin această inițiativă a METRO România vor fi donate direct către Crucea Roșie Româna, care va ajuta refugiații din Ucraina, aflați pe teritoriul țării noastre.

“Ne bucurăm că avem alături de noi un partener stabil și de încredere, precum METRO România. Inițiativa lor „Împreună putem ajuta” vine în continuarea răspunsului prompt la apelul lansat de Crucea Roșie Română către toate entitățile din România care pot ajuta această cauză umanitară. Încă de la începutul crizei, am colaborat cu METRO România prin strângerea de alimente și produse de primă necesitate, ei arătând deschidere, proactivitate dar și, mai presus de orice, umanitate. Toate acestea sunt valori profunde, de bază, pe care Crucea Roșie Română și METRO România le împărtășesc și suntem deopotrivă încântați și recunoscători să vedem cum punerea lor în practică și transformarea în planuri și acțiuni de ajutorare concrete reprezintă o cărămidă în plus la fundația rezilienței necesare în această perioadă tulbure pe care o traversăm” a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *