free download 78 travel guides written by experts

Importanta transpaletilor de pe Storeexpert.ro pentru buna desfasurare a activitatii economice

Transpaletii sunt utilaje necesare oricarei activitati economice care implica transportarea marfurilor dintr-un loc in altul. Acestea trebuie alese in functie de mai multe criterii astfel incat achizitionarea sa se realizeze in functie de nevoile avute. Transpaletii ofera foarte multe avantaje, usurinta cu care sunt transportate marfurile fiind unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre utilizarea transpaletilor.

De ce sa utilizezi transpaleti?

Transpaletii sunt utilaje importante pentru buna desfasurare a unei activitati economice. Aceste utilaje sunt utilizate pentru transportul marfurilor din punctul A in punctul B. Exista multe avantaje pentru care este necesara utilizarea transpaletilor, cateva dintre cele mai importante fiind urmatoarele:

  • Posibilitatea de a putea transporta o cantitate mare de marfa intr-un singur transport este unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre utilizarea transpaletilor. Datorita acestui avantaj se scurteaza si timpul necesar transportarii marfurilor. Pentru ca aceasta perioada sa fie cat mai scurta este necesar ca transpaletul sa poata transporta o cantitate cat mai mare de marfa. Asta in cazul in care este necesara transportarea unei cantitati mari de marfa. Daca volumul de marfa care trebuie transportat este cam acelasi de fiecare data atunci nu are rost achizitionarea unui transpalet care suporta o cantitate foarte mare de marfa.
  • Economie de resurse umane. Transpaletele este condus doar de catre o singura persoana. Acest lucru inseamna ca o singura persoana transporta o cantitate mare de marfa. Datorita acestui fapt se face o economie de resursa umana, detaliu extrem de important in incercarea de a rentabiliza afacerea.
  • Usurinta cu care este transportata marfa. Vremurile s-au schimbat si, odata cu acestea si modalitatea de transport a marfurilor. Cu ajutorul unui transpalet marfa este transportata simplu si rapid, fara depunerea unui efort fizic. Datorita acestui avantaj numarul celor care doresc sa lucreze in acest domeniu de activitate este mare.
  • Poate fi utilizat si in spatii care nu sunt mari din punct de vedere a dimensiunilor. Desi, cu ajutorul unui transpalet se poate transporta o cantitate mare de marfa, acesta nu necesita un spatiu foarte mare pentru deplasare. Acest detaliu este foarte important in cazul depozitelor de marfa care nu dispun de un spatiu de manevra foarte mare.

transpaleti

sursa foto: Storeexpert.ro

Criterii in functie de care se achizitioneaza transpaleti

Dupa cum se poate observa si din cadrul acestui articol, utilizarea transpaletilor este o conditie esentiala pentru transportul marfurilor. Pentru ca pe piata de profil exista o varietate mare de modele de transpaleti, in continuarea acestui articol voi prezenta care sunt cateva dintre criteriile care trebuie avute in vedere pentru a putea achizitiona cel mai bun model de transpaleti.

1. Capacitatea de transport este unul dintre cele mai importante criterii care trebuie avut in vedere in momentul achizitionarii unui transpalet. Pentru a determina care este cantitatea de marfa care poate fi transportata cu transpaletii trebuie tinut cont de cantitatea de marfa detinuta in depozit. Daca aceasta este mare atunci si capacitatea de transport trebuie sa fie cat mai mare. Pentru a preveni achizitia unui transpalet care la un moment dat nu mai este util din punct de vedere a capacitatii se recomanda achizitionarea unui transpalet care are capacitatea de a transporta o cantitate cat mai mare.

2. Gradul de manevrabilitate al transpaletului. Chiar daca acest echipament se utilizeaza foarte simplu, fara a fi necesara depunerea unui mare efort din punct de vedere fizic, trebuie tinut cont si de gradul de manevrabilitate al transpaletului. Pentru o utilizare cat mai rapida este necesar ca acesta sa ofere un grad cat mai simplu de manevrabilitate.

3. Modalitatea de functionare. In functie de acest criteriu pot fi achizitionate transpalete electrice si transpalete manuale. Transpalele electric este o varianta mai buna dar, nici cel actionat manual nu este o achizitie proasta. Nevoile care urmeaza sa fie satisfacute cu ajutorul unui transpalete trebuie sa primeze in momentul in care se decide ce tip de transpalet va fi achizitionat.

4. Viteza de deplasare a transpaletului. Pentru ca transportul marfurilor sa se realizeze intr-un mod cat mai eficient si rapid este necesar ca viteza de deplasare a transpaletului sa fie cat mai mare cu putinta.

5. Perioada de garantie a transpaletelui. Chiar daca acest echipament se strica foarte greu si are o durata de utilizare foarte mare este necesar ca acesta sa detina un certificat de garantie in momentul in care este achizitionat. In felul acesta se evita posibilele neplaceri care pot aparea ca urmare a defectarii transpaletelui.

Concluzii

Transpaletii sunt echipamente utilizate pentru transportul marfurilor dintr-un punct in altul. Aceste echipamente nu trebuie sa lipseasca din nici un depozit care este utilizat pentru depozitarea marfurilor cu scopul de a le comercializa. Aceste echipamente trebuie sa fie achizitionate doar din magazine de specialitate, asa cum este de exemplu https://www.storeexpert.ro. Prin intermediul acestui magazin pot fi achizitionati atat transpaleti electrici cat si transpaleti manuali, tipul de transpalete achizitionat depinzand de nevoile avute de catre fiecare utilizator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *