free download 78 travel guides written by experts

Importanta si rolul manualului de matematica clasa 3 – primul semestru

Primii ani de școală parcurși de elevi reprezintă bazele unei învățări aprofundate a matematicii – că parte a pregătirii școlare în cadrul clasei 3. Firește, elevii au nevoie de manual matematica clasa 3 încă de la începutul anului școlar.

Elevii învata într-un mod atractiv matematică, prin calcule și exerciții, din manual matematică clasa a 3 a semestrul 1. În aceste cărți sunt explicate noțiuni teoretice, dar și probleme prezentate grafic, aplicații din lumea înconjurătoare. Toate capitolele din manualul primului semestru ajută elevii să înțeleagă mai bine material.

baiat matematica

sursa foto

Oricare din manualele de matematică clasa a 3 a semestrul 1 sunt realizate de către profesori cu mare experiență didactică, specialiști în matematică și pedagogi pricepuți, care explică  în capitol materia indicată de programa școlară într-un mod clar și bine structurat, pentru a fi mai ușor înțeleasă de către elevi. În afară de  exercițiile și punctele existente în cărțile de matematică clasa 3, pe CD se găsesc activități interactive, prezentări, filme scurte și jocuri educaționale, care oferă elevilor informații asimilate într-un mod distractiv.

De ce sunt importante manualele de matematică semestrul 1?

Manualul de matematică clasa 3 semestrul 1 ajută elevii să își dezvolte memoria și flexibilitatea. Învățând matematică capătă deprinderile unei gândiri logice, devin independenți și mult mai creativi. Realizat pe baza programei școlare, manualul este axat pe rezolvarea de probleme, fiecare având grade crescătoare de dificultate, oferind material educațional de calitate.

Trecerea de la manualul unic la numeroase cărți și manuale alternative a însemnat un progres și o cale potrivită de a modela actul didactic conform necesităților elevilor. Cadrele didactice pot alege manuale pe stilul propriu de predare, dar și conforme cu nivelul clasei a 3, în care predau.Scopul acestui manual matematică clasa a 3a semestrul 1 este trezirea în elevi a dorinței de a învăța matematică, eliminarea dificultăților și exersarea prin probleme și teste a modului de gândire logic.

Exercițiul matematic dezvoltă elevilor gândirea logică, antrenează mintea în calcule și ajută la dezvoltarea memoriei. Conceptele prezentate în cărțile de clasa 3 semestrul 1 sunt redactate  pentru a fi la nivelul de înțelegere al elevilor și pentru a oferi material educațional valoros profesorilor.

Ce manuale de matematică clasa 3 găsim?

Lista manualelor pentru clasa 3 este una bogată iar cele pentru primul semestru au, în majoritate, și ediție digitală:

·        “Manual Matematică – Clasa III – Semestru I” la  editura Intuitext
·        “Manual de matematică pentru clasa a III-a, semestrul I (conține ediție digitală) “ la editura EDU
·        “Matematică – Să învățăm rapid. Manual pentru clasa a III-a” de Gheorghe Schneider
·        “Matematică – Manual pentru clasa a III-a “ de Alexandrina Dumitru
·        “Matematică – Manual pentru clasa a III-a “ de Anina Bădescu

Împărțit și structurat în capitole, manualul prezintă elevilor noțiuni noi, le da posibilitatea de exersare și de  consolidare a abilităților. Cărțile conțin activități interactive dar și teste de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități.

Manualul de matematică sem 1 clasa 3 cuprinde noțiuni de recunoaștere a numerelor naturale, și a fracțiilor subunitare ,comparare a numerelor, operații aritmetice: adunări și scăderi, înmulțiri și împărțiri. Sunt studiate unități de măsură, figuri geometrice, etc. În paginile acestui manual se regăsesc numeroase exerciții de recapitulare și teste de autoevaluare.

Edițiile digitale sunt esențiale în studiul acasă, în cadrul școlii online. Acest tip de suport pe CD, ajută la învățarea online, contribuie la studiul individual, aducând prin intermediul tehnologiei informația la îndemână copiilor. Stilul agreabil în care sunt scrise manualele permit un system de întrebări –răspunsuri care îndeamnă elevul să își antreneze abilitățile de calcul, să memoreze mai ușor noțiunile teoretice.

Concluzii

Manualele destinate matematicii semestrul 1 pe suport digital, reprezintă o dovadă a interesului didactic de a complete material predate la orele de curs cu studiu individual de calitate. Manualele școlare de matematică sunt concepute pentru a înlesni muncă profesorilor și pentru a sprijini efortul elevilor în deprinderea noțiunilor matematice în mod plăcut , distractiv  și simplu.

Interesul pentru matematică este dezvoltat și de modul de prezentare practice, prin fișe și teste de verificare, caiete speciale pentru exerciții și multe exemple. Librăriile online îți pun la dispoziție o gamă variată de manuale din care poți alege exact ce ai nevoie.Comandând online manuale de matematică clasa 3 semestrul 1,  le poți primi acasă sau oriunde prin livrare rapidă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *