Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Importanta refrigerarii alimentelor

Importanta refrigerarii alimentelor

Frigiderul poate fi un element deseori neglijat in succesul unei afaceri din industria serviciilor alimentare. Cu toate acestea, atunci cand va veni momentul in care trebuie sa pastrezi cantitati importante de carne, fructe, deserturi si alte alimente usor perisabile, integrarea unei metode de refrigerare adecvate precum frigiderul sau camerele frigorifice va face diferenta intre profit si pierdere.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare daca iti doresti sa asiguri o durata de viata indelungata produselor alimentare:

Importanta refrigerarii alimentelor

sursa foto

1. Temperatura ideala pentru depozitarea alimentelor este cuprinsa intre zero si + 4 ° C in punctul cel mai rece. O temperatura sub 4 ° C incetineste semnificativ dezvoltarea microorganismelor, cum ar fi bacteriile si germenii patogeni.

2. Pentru a asigura o mai buna siguranta alimentara, carnea cruda si pestele, preparatele de casa care contin produse de origine animala, cele ce contin oua crude (maioneza, mousse de ciocolata) si preparate din carne in sos, trebuie sa fie plasate pe raftul cu cea mai scazuta temperatura a frigiderului (sub 4 ° C).

3. Indeparteaza ambalajul exterior al alimentelor (de exemplu, cartonul din jurul recipientelor de iaurt), pentru a preveni contaminarea alimentelor si a frigiderului prin microorganisme care pot fi gasite pe astfel de ambalaje de carton si plastic. Acest lucru ajuta, de asemenea, la o mai buna circulatie a aerului rece.

4. Evita sa pui mancare fierbinte in frigider! Caldura provoaca condens, ceea ce duce la cresterea temperaturii din frigider. Cu toate acestea, nu trebuie sa astepti mai mult de 2 ore inainte de a refrigera alimentele. Intr-adevar, dupa gatit, anumite preparate culinare pot contine spori ce pot contamina si produce toxine la temperatura camerei.

5. Dezgheata frigiderul in mod regulat. Acest lucru trebuie facut imediat daca un strat de gheata se formeaza neobisnuit de rapid.

6. Asigura-te ca usa este inchisa corect! Prezenta permanenta a condensului este un fenomen asociat cu inchiderea incorecta a usii frigiderului. O astfel de condensare poate provoca scurgeri care pot contamina alimentele neambalate. De asemenea, trebuie sa evitati deschiderea usii frigiderului prea des sau mentinerea ei deschisa pe o perioada lunga de timp.

Daca ai de gand sa conduci un restaurant de succes, o companie de catering sau orice intreprindere care solicita sa pastrezi si sa depozitezi cantitati mari de alimente perisabile, cu siguranta vei avea nevoie de servicii comerciale de refrigerare.

Frigotehnics iti ofera solutiile ideale prin instalatii frigorifice comerciale si industriale. Incepand de la proiectare pana la executie, service si mentenanta, ei au experienta in situatii dintre cele mai diverse!

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.