free download 78 travel guides written by experts

Implementarea tehnologiei Cloud devine prioritatea lui Mark Hurd, CEO Oracle

Mark Hurd, CEO al Oracle, care a prezis anul trecut că 85% dintre aplicațiile aflate în producție vor rula în Cloud până în 2025, a devenit și mai insistent în discursul său ținut în cadrul evenimentului Open OpenWorld, care a avut loc săptămâna trecută în San Franscisco, California. Migrarea către Cloud se întâmplă mult mai rapid decât am anticipat, a declarat acesta.

“Tehnologia Cloud a devenit incontestabilă; este deja o tehnologie fundamentală,” a adăugat Hurd în timpul discursului ținut la Oracle OpenWorld. “Aici nu mai este vorba de discuție. Singurul lucru pe care îl discutăm este viteza cu care vom realiza acest lucru.”

OpenWorld - Mark Hurd in dialog cu unul dintre speakerii Oracle OpenWorld
OpenWorld – Mark Hurd in dialog cu unul dintre speakerii Oracle OpenWorld

Hurd a fost pe scenă împreună cu clienții și a oferit noi pronosticuri cu privire la tehnologia Cloud. Astfel, până în 2025, Hurd previzionează că:

  • 100% din aplicațiile Cloud vor include tehnologia inteligenței artificiale (IA)
  • 85% din interacțiunile cu clienții vor fi automatizate
  • 60% din locurile de muncă din domeniul IT încă nu au fost inventate, ci vor fi inventate în acest interval de timp

Referitor la ultimul aspect, Hurd a declarat că procesul de automatizare nu va prelua locurile de muncă existente, ci va crea unele noi. Printre noile cariere, alimentate de utilizarea IA și a altor tehnologii emergente, se vor număra supraveghetori de roboți, proiectanți de tehnologii pentru orașele inteligente, cadre medicale asistate de IA, precum și specialiști în date.

Mark Hurd a mai declarat:

  • Tehnologiile de tip Cloud și cele integrate, precum IA, reduc costurile, determină un grad mai mare de inovație și cresc productivitatea
  • Tehnologia de tip Blockchain va deveni, practic, o caracteristică a tuturor aplicațiilor în care poate ajuta la schimbul de informații sigure
  • Ca dovadă a accelerării răspândirii tehnologiei Cloud, Hurd a declarat că “numai anul trecut, 15% dintre centrele de date deținute de corporații din SUA s-au închis.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *