free download 78 travel guides written by experts

Implementarea SeniorERP si SeniorVisualBI – parte a strategiei de crestere a Sipex Company

Sipex Company a implementat sistemele ERP și BI de la Senior Software pentru a-și asigura suportul informatic necesar susținerii strategiei de creștere a companiei, ce vizează extinderea portofoliului de produse și consolidarea afacerii la nivel național.

Cu o prezență de peste 16 ani pe piața românească și o cifră de afaceri de peste 17 milioane de euro în 2013, Sipex Company dezvoltă și distribuie produse și soluții complete pentru domeniul construcțiilor și finisajelor în construcții. Compania se adresează atât segmentului de retail cât și firmelor de construcții, clienților industriali și persoanelor fizice. În prezent Sipex Company deține 7 centre logistice la nivel național și un parc auto cu peste 95 de autoutilitare prin intermediul cărora deservește sudul, centrul, vestul și nord-estul României.

Decizia de implementare a unui sistem integrat de gestiune a afacerii a pornit de la obiectivul setat de managementul companiei pentru perioda 2012-2015, și anume creșterea cifrei de afaceri prin extinderea, dezvoltarea și consolidarea afacerii la nivel național. Acest obiectiv a fost alcătuit din 3 direcții strategice de dezvoltare. Prima a avut în vedere lărgirea portofoliului de produse prin lansarea unui brand propriu și încheierea de noi parteneriate, a doua a constat în consolidarea poziției pe piața naționala prin deschiderea a 3 noi puncte de lucru, iar a treia a vizat suportul informatic acordat primelor două prin achiziționarea unui software ERP integrat cu o soluție Business Intelligence pentru raportare și analiza.

"Nimic din ceea ce ne-am propus nu s-ar putea realiza până la finalul lui 2015 dacă demersul făcut în 2012, obținerea de finanțare pentru implementarea sistemelor ERP și BI, nu s-ar fi finalizat cu succes pentru noi, în 2013. Punând în balanță obiectivele propuse și resursele informatice deținute de Sipex Company în 2012, decizia de implementare a unei soluții moderne de tip ERP a venit firesc, devenind totodată o condiție importantă pentru menținerea avantajului competitiv. O afacere în plină dezvoltare are nevoie de un software ERP care să ofere rapid informații asupra resurselor companiei.”, a declarat domnul Irinel Gheorghe, Director General Sipex Company

Pentru a-și atinge obiectivele setate, Sipex Company a ales să implementeze sistemele ERP și BI oferite de Senior Software datorită gradului lor înalt de flexibilitate și a compatibilității acestora cu domeniul de activitate al companiei.

„Printre factorii determinanți în alegerea soluțiilor propuse de Senior Software se numără gradul ridicat de configurare și personalizare, precum și accesul rapid la orice informație de care ai nevoie. SeniorERP și SeniorVisualBI demonstrează flexibilitate crescută prin configurări, prin intermediul unor instrumente vizuale, intuitive și ușor de folosit de către orice om din companie, fără o pregătire specială, iar obținerea de informatii critice, necesare, la timpul potrivit, rapoarte cat mai flexibile, analize cât mai detaliate, metode de planificare a resurselor, au dus la acceptarea ușoară a aplicațiilor software de către membri organizației.", a adăugat domnul Irinel Gheorghe.

Odata cu implementarea soluției SeniorERP, în cadrul Sipex Company:
· Au fost implementate fluxuri de business interne bine puse la punct și automatizate procesele operaționale, fiind favorizată astfel creșterea acurateții datelor;
· Stocurile și operatiunile referitoare la acestea sunt gestionate mai eficient, ceea ce a rezultat în optimizarea și creșterea vitezei de rotație a stocurilor;
· Sunt gestionate cu succes politicile comerciale stabilite în relația cu furnizorii și clienții.

Datorită SeniorVisualBI, sistemul Business Intelligence dezvoltat pe platforma Tableau Software – lider mondial în vizualizarea datelor – managerii au obținut în prezent acces la rapoarte și analize personalizate, bazate pe datele disponibile în timp real din companie. Cu ajutorul soluției BI, aceștia urmăresc indicatori de vânzări, achiziții și chiar analize contabile, precum raportul Profit&Loss. Astfel, timpul necesar adoptării deciziilor de business s-a redus considerabil, iar managementul își propune creșterea marjelor de profit în următorii doi ani.

Sipex Company oferă clienților săi, pe lângă varietatea mare de produse, și consultanță tehnică, colorare computerizată, cursuri de pregătire practică și teoretică precum și soluții pentru transportul mărfurilor. Printre brandurile distribuite de Sipex se numără și Henkel, Dufa, Bell Plast, Franke, Mesterica (brand propriu) etc.

Bucuresti, 10.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *