free download 78 travel guides written by experts

Implementare Axis Communications la Salina Turda

*Imagini live de la Salina Turda sunt disponibile prin camera AXIS P1405-le mk2

Axis Communications anunta implementarea proiectului de monitorizare a Salinei Turda, cu functionalitati de analiza, precum si transmisie live pe YouTube. Pentru implementarea proiectului la Salina Turda au fost alese douazeci si unu de camere de supraveghere video de retea Axis Communications, performanta superioara a acestora avand capacitatea de a asigura securitatea vizitatorilor si monitorizarea eficienta a zonelor tehnice esentiale, aducand si alte beneficii valoroase pentru salină, precum si transmisia live de la o inaltime de peste 70 de metri.

Un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare din Transilvania, Salina Turda are o medie de peste 600.000 de vizitatori anuali, fiind una dintre principalele atractii turistice din zona Transilvaniei. Datorita interesului in crestere si luand in considerare planurile de expansiune, administratorii Salinei Turda au dorit sa extinda sistemul de supraveghere video analogic instalat acum mai bine de cinci ani, astfel incat angajatii sa poata monitoriza eficient atat spatiile publice importante, cat si zonele tehnice sensibile.

Implementare Axis Communications la Salina Turda

“Avand in vedere siguranta vizitatorilor, precum si dorinta de a monitoriza anumite sisteme mecanice, am ales o solutie de supraveghere video IP, performanta, usor de implementat si, nu in ultimul rand, cu un potential nelimitat de dezvoltare. Am gasit in Axis Communications si Green Security adevarati parteneri tehnologici, capabili sa ofere exact acel nivel de perfomanta si fiabilitate de care aveam nevoie”, a declarat Maria Simona Baciu, Director General Salina Turda.

Pentru a oferi imagini live si celor ce nu pot sa viziteze in persoana acest obiectiv, o camera AXIS P1405-le mk2 a fost montata la o inaltime de 70 de metri pentru a reda imagini live. Streamingul poate fi transmis pe Facebook si pe Youtube, prin folosirea aplicatiei CamStreamer. Solutia nu solicita echipamente suplimentare, procesarea fiind realizata direct de catre camera Axis. Procesul de configurare se realizeaza in doar trei pasi, rapid si intuitiv.

Cu ajutorul solutiei Axis Communications propusa de partenerul Green Security, Salina Turda a obtinut o mai buna acoperire a spatiului destinat publicului si o modalitate mai eficienta de a identifica potentialele probleme tehnice (ex. monitorizarea agregatelor ce actioneaza roata panoramica). Solutia implementata este scalabila, cu posibilitati multiple de dezvoltare ulterioara, ce include camere de supraveghere performante cu rezolutii Full HD, imagini clare, chiar si in conditii slabe de iluminare si functii de video analytics.

“Pe langa tehnologia Axis, principalul atu al Axis Communications este canalul puternic de parteneri cu expertiza tehnica. Avand in vedere natura parteneriatelor noastre, luam in calcul de fiecare data o multitudine de factori pentru a asigura castigul pentru toate partine angajate. Demonstram flexibilitate, vizibilitate si ne asiguram ca obiectivul nostru este in concordanta cu cel al partenerului. Aceasta a fost si situatia la Salina Turda. Am gasit in Green Security un partener care ne impartaseste viziunea, increderea, respectul si atributele noastre cheie. Toate acestea au condus la crearea unei experiente unice pentru vizitatori”, a declarat Marius Potorac, Key Account Manager Axis Communications.

Datorita conditiilor speciale specifice unei saline, la proiectarea solutiei s-au folosit camere fixe de exterior. Camerele sunt rezistente la variatii de temperatura si umiditate si pot fi montate facil, in locuri greu accesibile. Camerele vin dotate cu capabilitati IR superioare, obiective varifocale cu autofocus si au cerinte reduse in materie de latime de banda si stocare.

Proiectul are in vedere supravegherea punctelor esentiale din zona publica (locul de joaca pentru copii, zona de lift, lacul, accesul pe scara Bogatilor, zona Crivacului, zona balcoanelor etc.), precum si anumite spatii de depozitare. Pentru zonele cele mai vizitate din intreaga salina personalul de securitate a urmarit sa poata constata rapid orice fel de tentativa de furt si sa monitorizeze vizitatorii, identificandu-i pe cei ce se resimt datorita conditiilor specifice din interiorul salinei (efectul sarii). In acelasi timp, administratorii Salinei Turda nu permit accesul copiilor sub 3 ani in locatie sau persoanelor cu varsta de peste 65 de ani, fara acordul unui medic. De asemenea, este interzis accesul persoanelor cu astm bronsic, din cauza posibilelor complicatii. In acest sens, prin realizarea unei monitorizari in timp real, agentii de securitate pot detecta rapid si simplu orice persoana ce se resimte, putand transmite locatia acesteia personalului medical.

Camerele AXIS P1405-LE Mk II au fost alese pentru performanta lor de a oferi imagini de calitate (30 fps la rezolutie 1080p) in orice conditii de iluminare. De asemenea, modelele suporta functia Corridor Format, dispun de obiective varifocale si beneficiaza de avantajele oferite de tehnologiile Zipstream si Autofocus.

“Din punct de vedere tehnic, proiectul Salina Turda a fost unul destul de dificil si a necesitat folosirea de produse si de tehnologii de ultima generatie, supravegherea la subteran necesitand anumite specificatii tehnologice. In acest moment, la finalizarea implementarii, Salina Turda are unul dintre cele mai performante si complexe sisteme de supraveghere. Este folosit pentru monitorizare, realizarea de transmisii live si supravegherea utilajelor. Este o solutie completa”, a declarat Bogdan Gavril, Axis Communications Sales Engineer.

Pentru zonele principale, mina Rudolf si mina Terezia, s-au instalat doua camere AXIS P5635-E Mk II PTZ. Datorita capabilitatilor de supraveghere la 360 grade, precum si a zoom-ului optic impresionant de 30x, acest model este ideal pentru monitorizarea panoramica a zonelor principale (salile mari).

Noul sistem de supraveghere functioneaza independent fata de cel vechi analogic, fiind sustinut de un server Dell T7810 pe care ruleaza AXIS Camera Station. Managerii pot avea acces securizat la imagini live chiar daca nu sunt prezenti in salina, prin utilizarea aplicatiei AXIS Mobile Viewing. Aceasta permite accesul de oriunde, oricand, folosind mai multe dispozitive si ofera posibilitatea de a urmari atat imagini live, cat si materiale deja inregistrate. AXIS Camera Station a fost ales datorita capabilitatii de a lucra cu imagini HDTV si datorita posibilitatii de stabilire a diferitelor alarme, precum detectia miscarii sau depasirea unui anumit perimetru, fapt ce reduce necesarul de latime de banda si de stocare.

Pe viitor, administratorii salinei doresc sa foloseasca functionalitatea camerelor Axis pentru numararea persoanelor aflate intr-o anumita zona. Salina se ventileaza in mod natural, putand sustine cu aer doar un anumit numar de persoane. Astfel, sistemul de supraveghere, impreuna cu o aplicatie de analiza video, va putea semnala din timp atingerea pragului maxim de vizitatori. Implementarea camerelor IP reprezinta primul pas in modernizarea sistemului de securitate din Salina Turda. Pe viitor se doreste extinderea acestuia catre zone noi si interconectarea cu alte sisteme de securitate sau de stingere a incendiilor. Din momentul instalarii si pana in prezent camerele Axis au ajutat personalul de securitate sa raspunda in timp real la orice eveniment, fie ca a fost vorba de un copil pierdut, o persoana care se simtea rau sau o problema tehnica a unui utilaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *