metalshow

IMM-urile sibiene au interes deosebit pentru solutii de dezvoltare

BTL Design, organizator de evenimente B2B, impreuna cu grupul de presa Agora, au organizat astazi conferinta “Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, la Hotel Parc din Sibiu.

„Cresterea economica din 2007 si mai ales din 2008 suprapusa cu Sibiu-Capitala culturala europeana a propulsat orasul si judetul Sibiu in topul zonelor de dezvoltare a IMM-urilor din Romania, dezvoltandu-se peste 4 mari parcuri industriale.”, a declarat Mircea Cazan, Deputat in Parlamentul Romaniei.

In deschiderea evenimentului, dl. Calin Negotiu, Director Sucursala CEC Bank Sibiu, a vorbit despre produsele de creditare CEC Bank pentru IMM-uri: linii de credit, credit pentru investitii,, credit pentru finantarea stocurilor, credite APIA, credite RABLA Agricol, credite pe baza certificatelor de depozit, facilitati de restructurare a creditelor in derulare si solutii pentru accesarea fondurilor europene.

In continuare, Aurel Pau, Inspector financiar bancar FLGCIMM Sfantu Gheorghe, a prezentat felul in care fondul poate sprijini absorbţia fondurilor structurale de către IMM-uri si Institutii si cum contribuie la lansarea activitatii intreprinderilor nou-infiintate. Doamna Catalina Nicu, Director Ariana Marca Inregistrata, a subliniat importanta protejarii marcilor de comert, Grigore Popescu, Director Executiv DGFP Sibiu, a prezentat noutatile fiscale aplicabile incepand cu anul 2011, dl. Costin Bacila, Area Sales Manager Maguay, le-a vorbit participantilor despre proiectul de sprijinire al companiilor pentru obtinerea se pana la 25.000 euro din partea Uniunii Europene pentru echipamente IT.

Alina Vlad, Essn Inside Sales HP Romania si Victor Muresan, Branch Manager Net Brinel, au evidentiat solutiile propuse de HP pentru IMM-uri, precum infrastructurile convergente, solutiile de stocare si finantare. Doamna Aspazia Marin-Diu, Commercial Director Class IT, a oferit cateva sfaturi pentru eficientizarea IT-ului in companii: alinierea nevoilor IT la strategia companiei, promovarea potentialului social media in promovarea online a companiei, incurajarea folosirii in vanzari a instrumentelor de tip CRM, promovarea in interiorul companiei a rezultatelor obtinute, folosirea oricarei oportunitati pentru a completa cunostintele, participand la conferinte sau cursuri de specialitate.

In incheiere dna. Anca Cazacu, Marketing Manager BIT Software, a propus participantilor cateva solutii IT pentru eficientizarea activitatii: ERP, CRM, Groupware, solutii Open Source plasate in cloud, iar dl. Arthur Ungur, Consilier OTIMMC Brasov, a prezentat programele de finantare puse l-a dispozitia IMM-urilor de catre A.I.P.P.I.M.M, precum si modalitatea de derulare a acestora.

Partenerii media care au promovat programul de evenimente sunt: IT Trends, MagicFM Sibiu, startups.ro, Wall-street.ro, Digital Trends, news20, PRwave, PRwave Directory, Agora News.

Bucuresti, 02.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *