metalshow

IMM ReStart la Cluj-Napoca: cum iti reduci riscurile si cresti performanta in afaceri?

Peste 130 de antreprenori si reprezentanti ai companiilor din Cluj si din judetele invecinate au participat la conferinta „IMM ReStart – Resurse si consultanta pentru dezvoltare” organizata de catre Doingbusiness.ro, administrat de International Business Promotion (IBP).

In cadrul evenimentului, experti si reprezentanti din top managementul unora dintre cele mai importante companii din tara au oferit participantilor solutii concrete si consultanta pe subiecte cu impact in zone cheie de activitate.

Evenimentul a reunit la prezidiu specialisti de top: Lucian Anghel – Presedinte Directorat si Director General BCR Pensii, Gabriel Sincu – Tax Executive Director EY Romania, Ilie Iacob – Director Sucursala Cluj Allianz-Tiriac Asigurari, Ileana Botez – Director Comunicare si Marketing Bursa de Valori Bucuresti, Bianca Cheteles – Account Manager Direct Sales Edenred, Roxana Mircea – Managing Partner REI Finance Advisors, Magda Popescu – Outside Counsel BSA | The Software Alliance, Silvia Bolohan – Marketing Manager SAS Romania, Ovidiu Teodorescu – Marketing Manager Net Brinel (partener Microsoft Romania), Dumitru Ion – CEO Kompass Romania, Cosmin Joldes – Strategic Development Manager AchieveGlobal, Elena Badea – Director Marketing EY Romania.

Agenda variata a propus dezbateri asupra unor subiecte din zona fiscala, financiara si legislativa, oportunitati de finantare, resurse pentru dezvoltarea afacerii, precum si un workshop interactiv despre motivarea si cresterea eficientei echipelor de vanzari si business development – oferind auditoriului o perspectiva 360 de grade asupra solutiilor pe care le pot aborda in propria afacere pentru dezvoltarea sustenabila a afacerii.

„Studiile* arata cat de important este sa existe o patura antreprenoriala puternica. La nivelul tarilor OECD, IMM-urile reprezintă 99% din companii si doua treimi din angajaţi. In Romania, IMM-urile contribuie cu 66% din totalul numarului de angajati din companiile private. De asemenea, aceste companii creeaza locuri de munca la o rata de doua ori mai mare decat companiile mai mari, in Uniunea Europeana 85% din totalul cresterii locurilor de munca intre 2002-2010 datorandu-se IMM-urilor. In acelasi timp, vedem ca antreprenorii romani se confrunta cu dificultati semnificative: 88% dintre ei consideră dificil sau foarte dificil accesul la finanţare, 94% isi doresc predictibilitatea mediului fiscal si de reglementare, iar 59% cred ca mentalitatile si valorile romanesti nu sustin antreprenoriatul. Am conceput seria de evenimente IMM ReStart, cu care am ajuns de curand si la Cluj-Napoca, astfel incat sa oferim un raspuns acestor probleme, sprijinind antreprenoriatul local sa inteleaga mai bine ce solutii are si cum le poate aplica pentru o dezvoltare sustenabila”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

In premiera pe piata romaneasca, evenimentul IMM ReStart a dus la Cluj conceptul inovator al intalnirilor private, oferind participantilor oportunitatea de a beneficia gratuit de consultanta personalizata din partea specialistilor din cadrul EY Romania, Bursa de Valori Bucuresti, BSA | The Software Alliance si BCR Pensii.

Proiectul este dezvoltat cu suportul Allianz-Tiriac Asigurari, Bursa de Valori Bucuresti, EY Romania, BCR Pensii, Microsoft Romania, SAS Romania, BSA | The Software Alliance, REI Finance Advisors, Edenred, BRD Groupe Societe Generale, AchieveGlobal, Kompass Romania – si cu sustinerea media oferita de – Digi24, Agerpres, Transilvania Business, Magazinul Progresiv, Jurnalul de Afaceri, Spatiulconstruit.ro, Calendarevenimente.ro, Transilvania Reporter, Ziarul Faclia, Indaco Systems, Grupul Editorial Amaltea, Realitatea TV Cluj, Realitatea FM Cluj, Radio Transilvania, Radio Romania Cluj, Cluj.com, Buna Ziua Cluj, Ziua de Cluj, CatCostaClujul.

Conferintele IMM ReStart continua anul acesta in Iasi (14 octombrie), Sibiu (21 octombrie) si Ploiesti (27 noiembrie).

* Barometrul antreprenoriatului românesc 2013, EY România.

Bucuresti, 26.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *