free download 78 travel guides written by experts

IMEC si Panasonic semneaza un acord de cercetare in domeniul nanotehnologiei

Astăzi, centrul de cercetări în nanotehnologie IMEC şi Panasonic Corporation au semnat un contract de colaborare în cadrul căruia cele două companii vor desfăşura în comun activităţi de cercetare în domeniile semiconductorilor, al reţelelor de comunicaţii cu şi fără fir şi în domeniul biomedical. Activitatea comună va avea ca scop dezvoltarea celor mai avansate tehnologii şi se va desfăşura atât la facilităţile IMEC din Leuven, Belgia, cât şi în cadrul laboratorului tehnologic Holst Centre din Eindhoven, Olanda.

Începând cu anul 2004, Panasonic a avut un rol de partener strategic la dezvoltarea de către IMEC a celor mai avansate tehnologii în domeniul semiconductorilor şi la accelerarea inovaţiei în acest sector de activitate.
Astfel, Panasonic UniPhier, primul cip din lume cu procese pe 65nm şi 45nm intrat în producţia de masă foloseşte rezultatele cercetării comune IMEC/Panasonic. Acum, ca urmare a noului acord, programul de cercetare comună aplicată în domeniul tehnologiilor avansate din industria semiconductorilor va fi extins.

Pentru aceasta, Panasonic IMEC Center va lua fiinţă în luna decembrie 2008, urmând să îşi desfăşoare activitatea în locaţiile IMEC. Vor fi desfăşurate activităţi de cercetare-dezvoltare în domeniul comunicaţiilor radio reconfigurabile pe bază de software, al tehnologiilor de comunicaţii wireless cu consum redus de energie pentru domeniul medical şi în cel al tehnologiilor biomedicale, cum ar fi o nouă generaţie de biosenzori.

Recent, datorită evoluţiei tehnologice în domeniul semiconductorilor, procesoarele echipamentelor electronice au ajuns extrem de rapide, mult mai mici ca dimensiuni şi dispun de un consum foarte redus de energie. Cercetările viitoare vor accelera evoluţia tehnologiilor din domeniul semiconductorilor, iar integrarea altor tehnologii este aşteptată la rândul său să lărgească aria domeniilor de aplicabilitate. Iar pentru accelerarea evoluţiei şi integrare, colaborarea dintre instituţii de talie mondială este esenţială.

Panasonic îşi va îmbunătăţi activităţile de cercetare-dezvoltare în domeniul reţelisticii, al echipamentelor destinate domeniului medical şi în segmentul semiconductorilor, pentru a contribui la dezvoltarea unei societăţi moderne environmentally-friendly. Mai mult, Panasonic va accelera cercetarea-dezvoltarea pe baza colaborării cu IMEC, considerat cel mai puternic centru de cercetare în domeniul nanotehnologiei, precum şi liderul centrelor de cercetare în domeniul tehnologiei aplicate pe segmentul semiconductorilor.

Osaka, Japonia şi Leuven, Belgia – 12 Noiembrie 2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *