Cultura Nationala

Îmblânzirea scorpiei

William Shakespeare
Editura NICULESCU

Recent, Editura NICULESCU a lansat o serie de cărți bilingve, română-engleză, pentru copiii de peste 9 ani, intitulată Shakespeare pentru copii.

Titluri cunoscute – Hamlet, Mult zgomot pentru nimic, Visul unei nopți de vară sau Îmblânzirea scorpiei – se regăsesc în cadrul colecției și îi ajută pe copii să se familiarizeze cu opera marelui scriitor englez.

Carțile sunt însoțite de un cd, ceea ce face ca totul să fie mult mai ușor de urmărit.

Îmblânzirea scorpiei

Îmblânzirea scorpiei este una  dintre cele mai cunoscute comedii scrise de William Shakespeare. Copiii vor afla despre Catarina și firea ei încăpățânată și capricioasă și îl vor cunoaște pe Petruchio, tânărul care reușește să o schimbe.

Totul este povestit în proză, fiind așadar ușor de înțeles de copii ce se întâmplă. Mai mult, cartea conține și ilustrații alb-negru care vor face lectura și mai plăcută. Întrucât povestea este bilingvă, cel mai mare atu al acestei colecții este că toți copiii pot să își consolideze cunoștințele de limba engleză pe măsură ce îl descoperă pe William Shakespeare.

Îmblânzirea scorpiei, varianta din cadrul seriei Shakespeare pentru copii a Editurii NICULESCU este așadar o lectură plăcută și interesantă pentru toți cei care vor să cunoască o opera lui William Shakespeare între o manieră repovestită. Audiobook-ul este bine realizat, un alt plus al seriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *