free download 78 travel guides written by experts

Imation lanseaza noile Solid State Drive-uri cu format subtire si kit-uri de upgrade

Imation Corp. lansează astăzi o nouă clasă de Solid State Drive-uri (SSD-uri) mai performante cu format foarte subţire. În plus, compania oferă şi un nou kit de upgrade SSD uşor de instalat, pentru a-i ajuta pe utilizatori să facă tranziţia de la hard disk-uri tradiţionale spre tehnologia SSD de înaltă performanţă.

Imation a constatat că există o nevoie puternică şi tot mai pronunţată pentru produse de stocare mai durabile, cu un consum energetic mai eficient. Introducând pe piaţă două noi produse SDD Imation de clasă M şi S care răspund nevoilor constatate, utilizatorii de PC şi echipamente din clasa Enterprise au acum şansa de a combina o tehnologie performantă cu un design revoluţionar-superior.
 
Ambele drive-uri au un profil extrem de îngust şi rezistenţă îmbunătăţită la şocuri electrostatice, dar şi fizice. Noile drive-uri SSD de la Imation vor fi disponibile în configuraţii de 2,5 inch şi respectiv 3,5 inch, cu capacităţi de la 32GB la 128GB. În a doua jumătate anului Imation îşi va completa portofoliul cu SDD-uri de 256GB  şi 512GB.

SDD Imation de Clasa M şi S

SDD-urile Imation de Clasa M sunt ideale pentru utilizatorii de PC şi laptop care caută mai multă viteză, cât şi pentru utilizatorii care au nevoie de drive-uri rapide, durabile şi cu eficienţă energetică mare şi de activităţi de calcul mobile. Utilizatorii din segmentele Commercial şi Enterprise pot alege SDD-ul Imation S-Class pentru un nivel crescut de performanţă şi eficienţă energetică. Performanţele sale generale mai bune şi îmbunătăţirea vitezei de scriere secvenţială se potrivesc perfect unor aplicaţii cum ar fi servere Web şi RAID array.

Kit-uri Imation pentru upgrade către SSD

Pentru upgradarea hard disk drive-urilor (HDD) tradiţionale la nivelul tehnologiei SDD, Imation oferă kituri specifice. Acestea permit upgradarea cu uşurinţă a unui notebook sau desktop cu HDD, care devine un sistem SSD de înaltă performanţă. Kit-ul de Upgrade include următoarele componente:
– Un SDD Imation;
– cablu conector USB-to-SATA sau SATA;
– Cablu de alimentare;
– Software Acronis True Image HD™ pentru sisteme de operare, aplicaţii şi date care migrează dinspre un hard drive existent către noul SSD;
– Instrucţiuni de upgradare foarte uşor de urmărit.

Despre tehnologia SSD

SSD este o tehnologie de stocare de date care foloseşte memorie solid state. Fără motoare sau părţi mobile, SSD oferă avantaje clare faţă de hard disk drive: sunt mai rapide, mai robuste şi mai de încredere, produc mai puţin zgomot şi mai puţină căldură, sunt mai durabile şi mai rezistente la şocuri.

Despre SLC şi MLC

Există două tipuri de celule cunoscute drept single level cells (SLC) şi multi-level cells (MLC). Pentru a reduce costurile memoriei, a fost creat un design MLC mai complex, care dublează memoria de pe un singur cip. Sistemul SLC mai simplu şi mai scump utilizează un bit de date pentru fiecare celulă şi menţine acel bit într-unul dintre cele două stadii: “1” pentru şters sau “0” pentru programat. Design-ul MLC stochează 2 bits în fiecare celulă, într-unul dintre cele patru stadii posibile: “11” pentru şters, “10” pentru două treimi, “01” pentru o treime sau “00” pentru programat. Design-ul MLC oferă avantaje clare în ceea ce priveşte densitatea şi costul mai scăzut de producţie, însă complexitatea sa necesită un proces mai amănunţit de verificare a erorilor. Sistemul EDC îmbunătăţit (detectare şi corecţie de erori) consumă o bună parte a capacităţii de stocare pe care o câştigă MLC, iar nivelul ridicat de complexitate încetineşte considerabil cipul de memorie. Cipurile SLC mai simple pot avea viteze de scriere de până la de trei ori mai rapide şi viteze de citire cu până la 40% mai mari decât cipurile MLC. Testele de durabilitate sugerează că cipurile SLC ar putea fi mai fiabile decât cipurile MLC. Un studiu a demonstrat că cipurile SLC sunt capabile de 100.000 cicluri scriere/citire faţă de cele 10.000 cicluri ale MLC. Anumite cerinţe pentru cicluri de scriere/citire, cum ar fi Windows® ReadyBoost™, au determinat producerea unor cipuri MLC cu canal dublu, care sunt mult mai rapide decât cipurile de memorie MLC simple şi mai competitive cu SLC în ceea ce priveşte viteza.

Preţuri şi disponibilităţi

Noile produse SSD şi Kit-ul pentru Upgrade sunt disponibile prin distribuitorii autorizaţi, vânzătorii en-gros, resellerii şi magazinele online Imation din întreaga lume. Preţurile sunt expimate în Euro fără TVA dupa cum urmează:

Imation S-Class Solid State Drives (capacitate de la 32GB până la 128GB cu preţuri de la 440 Euro până la 1500 Euro)
Imation S-Class Solid State Drives Upgrade kit (capacitate de 64GB şi 128GB cu preţul de 864 Euro şi 1512 Euro)
Imation M-Class Solid State Drives (capacitate de la 32GB până la 128GB cu preţuri de la 102 Euro până la 318 Euro)
Imation M-Class Solid State Drives Upgrade kit (capacitate de 64GB şi 128GB cu preţul de la 186 Euro şi 330 Euro)

Pentru imagini produse
//partner.imation.com/portal/page?_pageid=553,1709893&_dad=portal&_schema=PORTAL

Amsterdam, 2 aprilie 2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *