free download 78 travel guides written by experts

“Imaginile nu înseamnă nimic dacă nu au o poveste”

GoBucharest – Atelier de educație vizuală

În perioada 9-31 octombrie 2017, un grup de 15 tineri din liceele bucureștene a participat la cea de-a II-a ediție a Atelierului de educație vizuală – GoBucharest, organizat de 111 Film & Entertainment, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. În data de 5 noiembrie, va avea loc Gala GoBucharest în cadrul căreia vor fi proiectate scurt metrajele realizate de liceeni pe parcursul atelierului. Acest proiect cultural a fost finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Vlad Petri, Gala GoBucharest, credit foto Misu Ionescu

Cei 15 adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, care au fost selectați în urma unui concurs de fotografie au trecut printr-un training intensiv, fiind ghidați prin etapele realizării unei producții cinematografice de directorii de imagine Tudor Lucaciu și Mișu Ionescu, monteurul Roxana Szel și regizorii Iulia Rugină și Vlad Petri. Participanții au obținut pe parcursul atelierului un set complex de cunoștințe teoretice și practice care i-a ajutat să creeze primul lor scurt metraj documentar, având ca temă orașul București. Materialele au fost filmate cu camere GoPro.

GoBucharest poate reprezenta un prim pas pentru cei care doresc să urmeze mai departe o carieră în domeniul cinematografiei. În același timp, e important pentru că ne-a făcut conștienți de orașul în care trăim, de nevoile lui, de plusurile și de minusurile lui. Ne-a făcut să îl privim cu alți ochi, dintr-o altă perspectivă. (Oana Roxana Dicilea, Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”)

GoBucharest îți deschide mai mult mintea, începi să vezi lucrurile altfel, le vezi în ansamblu. Îți creează un mod nou de a fi. […] Pe lângă momentele frumoase, am rămas cu faptul că imaginile nu înseamnă nimic dacă nu au o poveste. (Andrei Roșoiu, Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”)

Poveștile în imagini realizate de adolescenți în cadrul atelierului de educație vizuală vor fi proiectate la Grand Cinema and More, în cadrul Galei speciale GoBucharest. Cele 15 scurt metraje vor fi disponibile ulterior și pe platforma gobucharest.eu.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook GoBucharest și pe platforma gobucharest.eu.

Credit foto Mișu Ionescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *