metalshow

Ilina Dumitrescu – Sherban Lupu. Recital de muzica romaneasca pe scena Ateneului Roman

Filarmonica george EnescuMarţi, 11 noiembrie, Filarmonica „George Enescu” anunţă un recital de muzică românească susţinut de pianista Ilinca Dumitrescu şi violonistul Sherban Lupu.

„Ideea alăturării lui Ciprian Porumbescu (1853-1883) şi George Enescu (1881- 1955) într-un recital mi-a venit după ce, ani de zile, le-am interpretat lucrările. Două genii : un precursor şi un întemeietor. Primul, mort de tânăr, cu aripile frânte de boală şi de conjunctura vremii, cel de al doilea, stejar puternic, cu boltă veşnică peste muzica românească.

În prima parte a recitalului voi cânta zece piese pentru pian de Ciprian Porumbescu, flori de câmp cu miros suav «de pe cîmpiile Stupcei». Darul de melodist al compozitorului este unic.

În partea a doua, am invitat pe violonistul Sherban Lupu – coleg de pe băncile şcolii şi prieten de o viaţă, unul din cei mai importanţi interpreţi ai muzicii lui Enescu – pentru a cânta, solo sau împreună, pagini din diverse perioade ale creaţiei compozitorului, dar şi celebra Sonata nr. 3 pentru pian şi vioară «în caracter popular românesc». Ilinca Dumitrescu

Recital cameral
Marți, 11 noiembrie 2014, 19:00 – 21:00, Sala mare

ILINCA DUMITRESCU – pian
SHERBAN LUPU – vioară

Program:

  • Ciprian Porumbescu – Piese pentru pian solo
  • George Enescu – Piese pentru vioară solo, pian solo, vioară şi pian
  • George Enescu – Sonata nr. 3 pentru pian şi vioară în la minor, op. 25, "în caracter popular românesc"

„Voi cânta lucrări inedite pentru vioară solo de George Enescu. Le-am descoperit şi aranjat în ultimii 10 ani. Cu aceasta ocazie, Institutul Cultural Român lansează volumele VII si VIII din colecţia de lucrări necunoscute încă de George Enescu, redactate şi editate de mine. A fost o muncă uriasă de explorare în arhivele manuscriselor enesciene, dar am reuşit să redau repertoriului violonistic internaţional peste 20 de lucrări. La acest eveniment ni se alătură organizaţia Pro Patrimonio, care restaurează casa lui Enescu de la Mihăileni. O expoziţie de fotografie va fi vernisată în pauza recitalului.” Sherban Lupu

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Bucuresti, 10.11.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *