free download 78 travel guides written by experts

iLeo a conceput si lansat cea mai complexa campanie de comunicare pe internet si medii sociale

In urma pitch-ului organizat de Telemobil la inceputul primaverii, iLeo a fost aleasa sa dezvolte si sa coordoneze campania de sustinere a noului pachet Zapp Buzz pentru clientii rezidentiali si Zapp E@sy pentru cei business.

Realizarea campaniei s-a bazat pe o strategie si un efort de a ajunge cat mai informal si a acoperi cat mai bine zonele sociale folosite de publicul tanar si profesionist pe care il targetam. Aceasta abordare a dus la declinarea conceptului in foarte multe executii si zone on-line, fapt ce a condus la realizarea celei mai complexe campanii de comunicare pe acest mediu din Romania.
 
“Foarte important si unic in peisajul autohton este ca aceasta campanie a fost realizata numai pe internet, cu resurse si cu un concept care ne pun in fericita situatie sa tragem niste concluzii neinfluentate de alte medii cu privire la modul de functionare a on-line-ului, la ce inseamna prezenta integrata pe retele sociale, Google, Yahoo, continut video, etc. Practic, suntem in fericita situatie in care livram strategie si creatie originale si construim studii de caz exclusiv pe on-line”, precizeaza Mugur Patrascu, Managing Partner iLeo.

Adriana Ionescu, Director Marketing Zapp spune ca “Noua oferta Zapp este cu adevarat generoasa si ne-a permis sa abordam o formula la fel de bogata si neconventionala  pentru comunicare: „Elibereaza emoticoanele” este un mesaj care provoaca clientii sa testeze noua oferta inovativa a companiei, fiind in egala masura optimist, dinamic si pozitiv”.

Astfel, in ceea ce priveste componentele campaniei, s-a realizat un canal pe YouTube (//www.youtube.com/user/canaldeeliberare), pentru care s-au filmat peste 20 de materiale originale (dramatizarea ideii creative sau demonstratii ale folosirii telefoanelor si serviciilor in cauza). Aceste filme, alaturi de emailuri si ppt-uri ce prezentau situatia disperata a emoticoanelor, au fost lansate prin bloguri si au reusit sa circule liber mai departe.

O mare parte din retelele sociale clasice au fost acoperite prin realizari de pagini pe Hi5, Facebook, Linkedin si un cont pe Twitter cu un continut actualizat zilnic. De asemenea, s-a initiat o campanie pe bloguri care a impartit bloggerii de top in doua categorii: cei pro si cei contra folosirii emoticoanelor. Aceasta abordare a generat discutii si raspunsuri la clipurile video de pe canalul You Tube (Waaaaa  Zaaaapppp //www.youtube.com/watch?v=fh5zd_fz29E&feature=response_watch ). Tot pe bloguri s-a implementat un plug care oferea spre utilizare emoticoanele folosite in bannerele din campania media. De altfel, campania pe bloguri inca este in desfasurare, cu alte doua etape care vor incepe in aceasta saptamana. 

Parte integranta a campaniei este si petitia contra abuzului emoticoanelor, lansata pe site-urile de profil alaturi de advertoriale prin care emoticoanele erau sustinute prin declaratii ale oficialilor Zapp (//musicmix.rol.ro/Stiri/O-companie-de-prim-rang-in-comunicatii-sustine-o-miscare-underground.htm), in care se prezentau problemele cu care acestia se confrunta in vremuri de recesiune  (//www.cotidianul.ro/impactul_crizei_economice_globale_la_nivel_micro-80163.html) sau in care am obtinut chiar un interviu cu unul dintre evadati (//cinema.rol.ro/Stiri/Filme/Interviu-cu-un-emoticon-scapat-din-lagarul-calculatoarelor.html).

Alte componente ale campaniei au fost realizate pentru folosirea contextuala pe site-uri, inclusiv o campanie AdWords pe Google, continut special pe materialele video de pe site-uri si altele. Toate aceste activitati au fost dublate de o campanie de bannere pe un mix de site-uri si in reteaua Yahoo, bannere care trimiteau catre pagina creata special pentru aceasta campanie www.zappbuzz.ro .

“Cred ca este o premiera fericita ca un client de talia Telemobil a avut aceasta viziune de a comanda si realiza o astfel de campanie, la fel cum sunt convins ca nu sunt multe agentii de interactive pe piata care sa poata livra un asemenea produs.” – conchide Cosmin Nastasa – Media Director iLeo Buzz.

Echipa Zapp care s-a ocupat de dezvoltarea campaniei este formata din: Adriana Ionescu – Director Marketing,  Cristina Costachescu – Manager Comunicare, Rui Costa – Manager Strategie Marketing, Daniela Moldovan- Manager POS Marketing.

Bucuresti, 18.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *