metalshow

IFA 2010: Verbatim prezinta noi modele interesante pentru stocare

În acest an la IFA, ce va avea loc între 3 și 8 Septembrie în Berlin, Verbatim va prezenta ultimele inovații în stocarea datelor în Hala 12 stand 118.

· Prima apariție a mediilor Blu-ray triplu strat de 100GB
· Hard Discuri portabile cu USB 3.0 SuperSpeed pentru utilizatorii Mac
· Nou HDD MediaShare pentru centralizarea rețelei personale
· Clip-it USB Drive, memorie USB de top câștigătoare Red Dot
· Actualizare Gigabyte pentru netbook-uri

Hard Discuri portabile subțiri USB 3.0 Super Speed pentru utilizatorii Mac

Verbatim va prezenta pentru prima dată noua gamă de Hard Discuri portabile Store ‘n’ Go Mac. HDD-urile au fost special create pentru comunitatea Mac și sunt disponibile în două variante: una cu interfață USB 3.0 SuperSpeed, iar cealaltă având un combo FW800 / USB 3.0 SuperSpeed. USB 3.0 SuperSpeed este de zece ori mai rapid în transferul datelor decât USB 2.0 (în ceea ce privește vitezele de bus ale USB). Amândouă sunt formatate HFS+ pentru sistemul de operare Mac și au capacități de 500GB până la 1TB (disponibil în Decembrie 2010). Acest design subțire, minimalist este oferit în alb sau negru și se va potrivi perfect cu orice MacBook.

Centralizarea rețelei personale cu ajutorul MediaShare

Multe locuințe au déjà mai multe computere, dezvoltându-se astfel nevoia unui sistem centralizat de stocare. Noul Verbatim MediaShare Home Network Server permite utilizatorilor să împartă cu ușurință fișiere inclusiv fotografii, muzică și videoclipuri, permițând accesul remote la aceste fișiere de pe orice computer sau smart phone ce se poate conecta la internet. Acesta protejează de asemenea fișierele prin copii de siguranță făcute regulat și permite accesarea fișierelor media pe o plajă mare de dispositive inclusiv pe Sony Playstation® 3, Microsoft Xbox 360 sau alte dispositive compatibile DNLA.

Premiul Red dot ‘Best of the Best’ pentru memoria USB Clip-it

Verbatim Clip-it USB Drive este prima memorie flash USB ce poate fi folosită și ca agrafă. Proiectată de către Arman Emami, memoria Clip-it a primit onorabilul Red Dot ‘Best of the Best’ 2010. Disponibilă într-o gamă largă de culori vii, Verbatim Clip-it USB drive combină stocarea flash cu funcționalitatea simplă a unei cleme reușind astfel o soluție minunat de practică pentru oamenii de afaceri sau chiar pentru utilizatorii noștrii de zi cu zi.

Actualizarea Stocării la Netbook

Netbook-urile prin definiție trebuie să fie mici și ușoare ceea ce înseamnă că multe dintre acestea au o capacitate limitată de stocare SSD. Cu ajutorul noii memorii Verbatim Netbook Storage USB, utilizatorii pot adăuga cu ușurință 8, 16 sau 32GB spațiu de stocare al datelor fără a ocupa foarte mult spațiu. Memoria USB se conectează la portul USB și datorită proporțiilor scăzute poate fi lăsată semi-permanent în netbook.

Inovații USB Drive pentru Profesioniști

Prezentate pentru prima dată vor fi câteva memorii flash Verbatim ce se potrivesc unei game largi de utilizatori și necesități. Pentru aceia care vor să obțină primele unități avem noile memorii USB 3.0 SuperSpeed USB, unul dintre primele dispositive pe USB ce folosește tehnologia USB 3.0 ce oferă viteze superioare față de USB 2.0. Memoria este de asemenea compatibilă și cu porturile standard de USB 2.0.

Pentru profesioniști – doctori, ingineri, contabili, arhitecți etc. – unde securitatea datelor este vitală, Verbatim a pregătit noul Secure ‘n’ Go Small Business Security Pack. Acesta oferă o soluție completă și ușor de utilizat ce cuprinde criptarea datelor și protecție la nivel de interfață. Memoria USB cu criptare hardware AES pe 256biți asigură în totalitate datele salvate pe ea iar software-ul încorporat poate fi instalat pe calculator pentru a permite accesul doar acelor memorii aprobate și criptate. Ușor de folosit, instalare rapidă și folosire intuitivă, este ideal pentru companii ce nu au încă un administrator IT dedicat dar care au totuși nevoie de o soluție de securitate robustă.

La stand va fi de asemenea prezentat noul Executive USB Drive 2.0, având o carcasă metalică robustă și viteze mari de 30 MB/sec la citire, 30 MB/sec la scriere (200x). Memoria flash Executive USB Drive are capacități începând de la 8 la 64 de GB și reprezintă un dispozitiv high-end pentru cei ce caută cea mai bună calitate și performanță.

100GB Blu-ray

Vizitatorii standului Verbatim vor putea vedea pentru prima dată noul Blu-ray de 100GB. Discurile Blu-ray de azi au 25GB pentru un single-layer, și 50GB pentru un disc dual-layer. Discul de 100GB adaugă un al treilea strat pentru mărirea capacității de stocare și este planificat pentru introducerea pe piață de anul viitor.

Înregistrare Blu-ray rapidă și personalizată

La conferință va fi prezentat și noul Blu-ray BD-R de 25GB cu 6x viteză de scriere și o suprafață mare de printare pentru a permite personalizarea sau etichetarea discurilor. Tehnologia MABL asigură calitatea impecabilă a înregistrărilor și siguranța acestora pe termen lung. Este preferat pentru filme în high definition, salvarea și arhivarea unor cantități enorme de date pe parcursul mai multor decade. Cu un interval de inscripționare mai mic de 15 minute, întreaga carcasă cu 10 discuri este compatibilă pentru printare inkjet (22 – 117mm) datorită suprafeței printabile până la cercul interior.

Redresarea Verbatim pe piața de stocare și viitorul promițător

“Prin competența de care am dat dovadă în tehnologia de stocare, am ocupat de curând locul trei pe piața Europeană de stocare. Țelul nostru în acest an va fi stabilizarea acestei poziții printr-o continuă inovație și întâmpinarea nevoilor clienților noștri cu soluții inteligente de stocare, arhivare și salvare a datelor ușor și în deplină siguranță. În acest an la IFA vom prezenta discul Blu-ray de 100GB, MediaShare Home Network Server, Clip-it USB Drive, și multe alte produse noi și interesante ce vor fi introduce pe piață în lunile următoare,” a declarat Rüdiger Theobald, Marketing and Business Development Manager Verbatim EUMEA.

Bucuresti, 12.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *