metalshow

Idolii Forului

Sorin Adam Matei, Mona Momescu (coordonatori)
Editura Corint

"Este ideea de intelectual public, enciclopedic, fara specializare perimata?

Poate fascinatia publica fata de ideea de intelectual "enciclopedic", amator bloca remodernizara Romaniei?

Nu ar fi mai bine ca tonul in viata publica romaneasca sa fie dat de o clasa de mijloc a intelectualilor specialisti, care au o buna pregatire intr-un anumit domeniu si solutii concrete pentru multele probleme ale lumii moderne?

Idolii Forului este raspunsul colectiv al unui numar de specialisti din domeniile social, politic, literar si filozofic la aceste trei intrebari fundamentale despre societatea in care traiesc." (p 7)

Asa incepe lucrarea Idolii Forului, iar fragmentul continua chiar cu motivatia volumului si cele trei nedumeriri ale autorilor care au stat la baza cartii.

Interesant este subtitlul lucrarii: De ce o clasa de mijloc a spiritului este de preferat "elitei" intelectualilor publici.

Cartea contine eseuri pe temele amintite mai sus – fiecare material constituindu-se intr-o lectura interesanta cu perspective ce merita luate in calcul.

O invitatie la a medita, la a vedea daca nu cumva exista o solutie pentru situatia de acum.

Un alt element inedit este faptul ca pe baza materialelor din aceasta carte puteti purta discutii chiar de pe telefonul mobil. Exista anumite "figuri" ce pot fi decriptate doar de telefonul mobil, cate una la fiecare capitol. De asemenea se poate discuta si pe sitel oficial //idolii.com.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *