metalshow

Ibalgin Baby devine Algin Baby

Începând din această toamnă, părinții vor găsi în farmacii suspensia orală Ibalgin Baby (ibuprofen, 100 mg/5 ml) sub un nou nume – Algin Baby. Medicamentul, eliberat pe bază de prescripție medicală, rămâne 100% compensat. Singura schimbare este cea legată de nume, produsul rămânând în rest neschimbat.

Legislația din România nu permite existența aceleiași denumiri comerciale pentru medicamente cu statut diferit de eliberare, adică o denumire comercială să fie utilizată în paralel pentru medicamente eliberate cu și fără prescripție medicală. Întrucât gama Ibalgin conține formele cu eliberare fără prescripție medicală (OTC): comprimate și gel / cremă (Ibalgin 200 mg, Ibalgin forte 400 mg, Ibalgin Rapid 400 mg, Ibalgin gel și Ibalgin Sport), forma destinată copiilor – Ibalgin Baby 100mg/5 ml suspensie orală – își schimbă denumirea în Algin Baby, pentru a putea rămâne cu statut de prescriere compensată în cazul unora dintre cele mai frecvent întâlnite simptome la copii: febra și durerea.

Conform datelor de piață IMS Health, patru din zece cutii de suspensii pediatrice împotriva febrei și durerii eliberate din farmacii la nivel național sunt cutii de Ibalgin Baby.

„Ne onorează încrederea câștigată de-a lungul timpului de Ibalgin Baby. Schimbăm numele în Algin Baby, pentru a putea rămâne 100% compensat, la dispoziția profesioniștilor din sănătate și a părinților, în beneficiul copiilor care au nevoie de acest produs.”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi România.

Bucuresti, 04.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *