free download 78 travel guides written by experts

“HyperSummer ”- expozitie Tudor Plaiesu la Gallery

Meda Popea Arts & Events și Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane anunţă expoziţia "HyperSummer" a artistului vizual Tudor Plăieșu. Vernisaj, joi, 30 iulie, ora 19.00, spaţiul cultural Gallery, Leonida nr. 9-11, București.

Un concept de expoziţie care aduce în prim plan lucrări reprezentative ale artistului, realizate în ultimii ani și care reflectă viziunea sa asupra lumii, precum și preocupările sale plastice. O lume aflată in illo tempore, în perpetuă transgresiune, personaje alegorice, figuri feminine misterioase și pline de graţie, personaje masculine cu chipul transfigurat de efortul creaţiei, îngeri călători sau artiști.Un univers vizual care mișcă privitorul, îl zbuciuma, îl încântă, dar niciodata nu îl lasă indiferent.

Vom descoperi ce înseamnă pentru Tudor Plăieșu drip painting-ul, monocromia, tehnica en grisaille, miniatura pe vellum, tehnica mixtă cu pudră de aur și cupru, peniţa și laviul de vin roșu.Expoziţia este deschisă în perioada 30 iulie- 9 august.Program de vizitare: zilnic, între 14.00 si 22.00.

Tudor Plăieșu este un artist vizual roman, care trăiește în Romania și în Germania. A absolvit Universitatea de Artă București și are la activ o experienţă de peste 15 ani. Lucrează grafică, pictură murală și de șevalet, gravură, ilustraţie și copertă de carte, fotografie, stăpânește cu excelenţă tehnicile vechi, iar lucrările sale de grafică reflectă această măiestrie, fie că este vorba de creion, peniţă, gravură, acuarelă și laviu sau tehnici mixte. A lucrat pictură monumentală în spaţii diverse, în tehnici diverse (frescă, ulei si acrilic pe perete sau lemn). Lucrările sale de mari dimensiuni se afla in România, Franţa sau Germania. Artistul a lucrat ilustraţie și copertă de carte (colecţiile integrale Arthur Conan Doyle, Lev Tolstoi, Dostoievski, Alexandre Dumas de la Adevărul Holding), dar si ilustraţie de presă (Ziarul Financiar).Tudor Plăieșu este un excelent portretist, fiind recunoscut pentru măiestria sa în realizarea portretelor de copii, dar și pentru proiectele sale de portret de animale. Lucrările sale se afla în colecții private în Romania, Franţa, Germania, Italia, Belgia, Austria, SUA, Canada.

Expoziţii personale: „Oglinda abisală”- 2013, „Hyperborea”- 2013, „Structured Mirrors”, 2015, iulie, Kulturama, Piaţa Revoluţiei București. Performance: „Faces Extravaganza by Plaiesu”- 2013 si 2014. Expoziţii colective: Atelier 35, Muzeul Tăranului Român. FB: Tudor Plaiesu- visual artist.

Bucuresti, 23.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *