metalshow

Hungarian Baja 2017 – Cupa Mondială FIA de Raliul Cross-Country, etapa a opta

• Două MINI John Cooper Works Rally au încheiat în Top 3 la Hungarian Baja 2017 • Mikko Hirvonen şi navigatorul Andreas Schulz au ocupat locul al doilea • Jakub Przygonski şi Tom Colsoul au obţinut poziţia a treia pentru MINI • Conrad Rautenbach a fost al şaselea la prima sa participare în cadrul familiei MINI

Bucureşti/München. Hungarian Baja 2017 s-a dovedit a fi o competiţie cross-country interesantă încă din momentul în care sportivii s-au aliniat la startul superspecialei cu o lungime de 11,41 km, în seara de deschidere, vineri 11 august. Săritoarele, virajele şi ochiurile de apă ale acestei etape scurte au fost gândite să-i mulţumească şi pe sportivi, dar şi să stabilească ordinea de start a etapei a doua ce urma a doua zi.

Hungarian Baja 2017, Cupa Mondiala FIA de Raliul Cross, Country, etapa a opta
Mikko Hirvonen (Finlanda) şi navigatorul Andreas Schulz (Germania), aflaţi în #4 MINI John Cooper Works Rally, au încheiat superspeciala pe locul al treilea, dar, cu cei clasaţi în Top 10 alegându-şi poziţia de start în etapa a doua şi cu ploile anunţate peste noapte, tactica a avut un rol important – astfel, sâmbătă, “Finlandezul Zburător” a luat startul al zecelea. Jakub Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia), şi ei aflaţi la comenzile unui MINI John Cooper Works Rally, au încheiat superspeciala 1 pe poziţia a şasea, în timp ce nou-venitul în familia MINI, Conrad Rautenbach (Zimbabwe), şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia) au fost pe locul al optulea.

A doua etapă, desfăşurată sâmbătă a fost o cursă rapidă, cu un traseu plin cu apă, care a transformat unele viraje şi intersecţii în zone foarte alunecoase. Cu toate acestea, echipajul Hirvonen – Schulz a trecut cu bine peste impedimentele de pe traseu şi a încheiat etapa pe locul al doilea, urmat imediat de Przygonski şi Tom Colsoul. Chiar dacă aceasta a fost prima evoluţie a lui Rautenbach cu MINI şi partenerul său în motorsport, X-raid Team, el a încheiat pe locul al şaptelea.

Etapa finală de duminică s-a desfăşurat pe acelaşi traseu ca şi a doua etapă, dar în sens invers. Cu primii şase clasaţi având toţi şansa de a se clasa în Top 3, ritmul a fost foarte rapid pe fiecare probă specială individuală. La finalul zilei, Hirvonen şi Schulz au urcat pe podium, ocupând locul al doilea în clasamentul general, unde au fost urmaţi de Przygonski şi Tom Colsoul, cei aflaţi pe treapta a treia a podiumului. Cu o clasare în Top 10 a fost răsplătit şi Conrad Rautenbach. Pilotul din Zimbabwe a obţinut maximum de la MINI ALL4 Racing şi abilităţile de navigator ale copilotului Filipe Palmeiro, încheind prima sa cursă cu familia MINI pe locul al şaselea.

Mikko Hirvonen: “Primii 40 de kilometri ai sesiunii de dimineaţă (duminică) am forţat la limită, dar ulterior am avut un moment dificil, aşa că m-am liniştit un pic pentru că am simţit că, dacă nu o fac, ne vom răsturna. Locul al doilea nu este chiar aşa de rău. Este a doua cursă cu Andy şi lucrăm din ce în ce mai bine.”

Următoarea etapă din Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country este etapa a noua, Baja Poland 2017, între 24 şi 27 august.

Hungarian Baja 2017: clasări finale MINI

LocPilotNavigator#MaşinăEchipă
2Mikko Hirvonen (Finlanda)Andreas Schulz (Germania)4MINI John Cooper Works RallyX-raid Team
3Jakub Przygonski (Polonia)Tom Colsoul (Belgia)2MINI John Cooper Works RallyOrlen Team
6Conrad Rautenbach (Zimbabwe)Filipe Palmeiro (Portugalia)23MINI ALL4 RacingX-raid Team

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *