free download 78 travel guides written by experts

Hub-urile DC din Romania asaltate de Dilly

Popularele canalele de distribuţie în sistem P2P a copiilor ilegale de aplicaţii şi conţinut multimedia sunt victimele celui mai recent vierme detectat de cercetătorii Antimalware BitDefender®.

Deja recunoscute pentru notorietatea lor în materie de ameninţări informatice, reţelele de tip P2P se confruntă cu un nou specimen din familia viermilor, Worm.P2P.Dilly.A.
Dilly se răspândeşte prin intermediul clienţilor DC (DC++, oDC, StrongDC++ etc. ), din ale căror fişiere de configurare preia informaţiile referitoare la directoarele partajate. Viermele se multiplică în aceste directoare, camuflându-se sub înfăţişarea unor presupuse pelicule pronografice cu nume generate aleator din cuvinte precum: hard, porn, ass, dildo, incest, pedo, fucked, piss, lesbi, girls, angels, preteen, lolita, sex, xxx, rape, drunk, 11yo, cărora le anexează o falsă extensie .WMV, .AVI, .MPG, .MP4 sau .MPEG, urmată de extensia reală .SCR.   

„Deşi, pentru moment, potenţialul distructiv al acestui nou vierme este relativ scăzut datorită unui script pe care-l rulează pentru a şterge, după un anumit interval, duplicatele partajate, Dilly nu trebuie subestimat, dat fiind numărul mare de sisteme afectate până în prezent. Utilizatorii reţelelor P2P ar trebui să conştientizeze, pe lângă implicaţiile juridice, şi riscurile în materie de securitate informatică pe care le comportă utilizarea şi distribuirea de versiuni piratate ale conţinutului protejat prin drepturi de autor. Nu este deloc întâmplător că tocmai clienţii DC şi partajarea de fişiere sunt printre principalii responsabili de crearea celor mai multe breşe şi răspândirea de malware”, a declarat declarat Sorin Dudea, Şeful Diviziei de Analiză şi Cercetare Malware din cadrul Laboratoarelor AntiMalware BitDefender.

Bucuresti, 01.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *