free download 78 travel guides written by experts

HR Club, primele propuneri de schimbare a legisltatiei muncii

HR Club a inceput dialogul cu autoritatile pentru imbunatatirea cadrului legal si administrativ de desfasurare a activitatii profesionistilor in resurse umane

HR Club (www.hr-club.ro) asociatia profesionistilor de resurse umane din Romania, anunta demararea a 3 initiative legislative si de ordin metodologic, impreuna cu partenerii sai din zona patronala, sindicala si a societatii civile. Initiativele vizeaza actualizarea Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), dezvoltarea unui dialog constant cu autoritatile romane competente in domeniul relatiilor de munca (Inspectia Muncii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Directia Forta de Munca din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale), precum si realizarea unor analize si formularea de propuneri pentru actualizarea legislatiei muncii.

Acest set de initiative este sprijinit prin proiectul Parteneriat in Sprijinul Dezvoltarii Domeniului Resurselor Umane, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 sub numarul POSDRU/41/3.3/G/17900.

“Pana in acest moment, am avut deja 2 intalniri cu reprezentanti din conducerea Directiei Control si Relatii de Munca din cadrul Inspectiei Muncii, care s-au dovedit extrem de cooperanti. Principalele teme de discutie au abordat modul de imbunatatire a functionarii Registrului General de Evidenta a Salariatilor in Format Electronic (REVISAL), simplificarea procedurilor de raportare, relatia angajatorilor cu inspectorii de munca si rolul ITM in combaterea discriminarii. De asemenea, HR Club si-a manifestat interesul in a sustine Inspectia Muncii in optimizarea tuturor acestor aspecte”, declara Csaba Gergely, Presedinte HR Club.

Grupul de lucru pentru legislatia muncii si relatia cu autoritatile initiat in cadrul proiectului POSDRU este format din membrii HR Club, specialisti in resurse umane si din reprezentanti ai partenerilor pe proiect: Asociaţia Patronală a Industriei de

Software şi Servicii (ANIS), Camera de Comert Americana in Romania (Amcham Romania), Blocul National Sindical (BNS), Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ), Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS).

“Scopul intalnirilor acestui grup de lucru este acela de a asigura consensul la nivelul partenerilor sociali si ai ONG-urilor care activeaza in domeniu, asupra initiativelor si propunerilor inaintate in cadrul proiectului cu finantare europeana pe cele trei directii de actiune: COR, relatia cu autoritatile si legislatia muncii. In anul 2010, analizele si propunerile noastre vor fi inaintate forurilor decizionale si opiniei publice si vom urmari cu atentie parcursul acestora. De asemenea, vom continua relatia si dialogul cu autoritatile care reglementeaza activitatea specialistilor in resurse umane si dupa finalizarea proiectului”, afirma Csaba Gergely, Presedinte HR Club.

Bucuresti, 16.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *