metalshow

HP si Junior Achievement provoaca tinerii

la Responsible Business

Elevii din România vor avea posibilitatea de a-şi demonstra abilităţile de a dezvolta afaceri responsabile social şi faţă de mediu, precum şi abilităţi de lidership, intrând în competiţie cu tineri din alte opt ţări (Bulgaria, Cehia, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Rusia şi Slovacia). Această provocare este lansată de HP Europa, Orientul Mijlociu & Africa (EMEA) şi Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) Europa, prin intermediul programului HP Responsible Business 2007.

Concursul, pentru care s-a creat special site-ul www.responsible-business.org, se va desfăşura pe trei componente. Prima dintre ele este Competiţia Responsible Business Award, care are ca principale criterii de selecţie modul în care Compania Elev reuşeşte să fie competitivă şi performantă, responsabilitatea socială şi faţă de mediu. Apoi, Concursul on-line de Idei de Afaceri se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2006 – 31 mai 2007, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15-18 ani, şi le oferă acestora posibilitatea de a crea produse sau servicii responsabile social şi faţă de mediu. La finalul competiţiei, cele mai bune 10 idei de afaceri vor fi premiate. Cea de a treia componentă este Quiz on-line pe teme de responsabilitatea socială, iar toţi cei care răspund corect la întrebările din chestionarul de pe site vor fi recompensaţi cu Certificate de Companie Responsabilă Social (CSR).

“Realizăm această competiţie împreună cu JA-YE pentru a susţine viitorii antreprenori din Europa în învăţarea unor practici de afaceri bune pentru societate şi mediu. HP este hotărât să contribuie la îmbunătăţirea comunităţilor în care activează şi această competiţie este conform valorilor noastre. De aceea ne încurajăm angajaţii să contribuie la program prin ore de voluntariat”, spune Gabriele Zedlmayer, vice-preşdinte Corporate Marketing şi Global Citizenship, HP EMEA.

“Astfel de iniţiative sunt foarte relevante pentru societate şi trimit un important mesaj pozitiv tinerilor despre ce înseamnă compania modernă”, declară şi Caroline Jenner, CEO Junior Achievement –Young Enterprise, Europa.

Activităţile adiţionale acestei competiţii includ vizite ale voluntarilor HP în şcoli pentru a prezenta studii de caz tinerilor din program. HP România va lucra îndeaproape cu JA Romania pentru realizarea acestor activităţi în şcolile din 42 de oraşe din 25 de judeţe ale ţării, care participă la proiect.

Ediţia pilot a HP Responsible Business 2007 a avut loc în cadrul competiţiei internaţionale Compania Anului de la Interlaken – Elveţia, în august 2006. Câştigătoarea acestui prim premiu a fost compania-student din Estonia VOLLI, care a creat portofele moderne, trendy şi foarte practice din cartoane de cutii de suc refolosite.

JA-YE Europa (www.ja-ye.org) este cel mai mare furnizor de programe educaţionale economice şi de afaceri, adresându-se la peste 2,2 milioane de studenţi din 40 de ţări în 2006. Cu finanţare din mediul de afaceri, de la instituţii, fundaţii şi persoane fizice, JA-YE conectează mediul educaţional cu cel de afaceri pentru a oferi tinerilor, începând cu şcoala primară şi până la universitate educaţie antreprenorială, economică şi de afaceri folosind metode learning-by-doing. Compania Elev şi Compania Student sunt recunoscute de Directoratul General al Comisiei Europene ca „Best Practice în Educaţie Antreprenorială”.
În România, programele JA-YE se desfăşoară prin Junior Achievement România (www.jar.ro), membru al JA-YE Europa.

HP este un furnizor de soluţii tehnologice pentru consumatori, afaceri şi instituţii la nivel global. Produsele companiei includ infrastructură IT, servicii globale, computere personale şi pentru afaceri, echipamente de imprimare şi imagine. La încheierea anului fiscal – 31 Octombrie 2006 – veniturile HP au fost în valoare de 91.7 miliarde $.  

Bucuresti, 8.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *