free download 78 travel guides written by experts

HP publica lista furnizorilor sai cei mai importanti

HP a publicat recent lista principalilor săi furnizori, către care sunt îndreptate peste 95% din fondurile pentru achiziţii de materiale, fabricare şi asamblarea produselor companiei în întreaga lume.

Totodată, HP a iniţiat un program pilot pentru susţinerea şi educarea muncitorilor privind problemele legate de sănătatea femeilor, în rândul furnizorilor săi. Publicarea listei este o premieră pentru o companie de talia HP şi promovează ideea de transparenţă şi progres în ceea ce priveşte ridicarea standardelor în cadrul lanţului de furnizori ai industriei IT. Această transparenţă va duce la o serie de schimbări operaţionale pentru îmbunătăţirea diferitelor aspecte ale muncii furnizorilor (sănătate şi siguranţa muncii, practici etice şi de mediu). De asemenea, această iniţiativă va încuraja şi alte companii să se implice mai mult în responsabilizarea lanţului de furnizori.

Lista de furnizori HP include producătorii contractaţi, furnizorii de servicii pentru producţia electronicelor, proiectanţii şi furnizorii de aparate casnice.
“HP publică lista celor mai importanţi furnizori pentru a face posibilă o mai bună colaborare cu aceştia, pentru a mări gradul de responsabilitate al furnizorilor şi pentru a asigura transparenţa lanţului de furnizori,” a declarat Mark Hurd, preşedinte HP şi chief executive officer. “Colaborăm îndeaproape cu furnizorii noştri pentru a promova îmbunătăţirea practicilor sociale şi de mediu, atingând în acest fel vieţile a peste 400.000 muncitori din toată lumea.”

Fiind cea mai extinsă companie de IT din întreaga lume, HP detine cea mai mare reţea de furnizori din industria tehnologică. Principalii furnizori ai companiei trebuie să se alinieze la Codul de Conduită al Industriei Electronice (EICC) şi să îndeplinească standardele riguroase create de HP privind responsabilitatea socială şi de mediu, indiferent în ce parte a lumii activează furnizorii.

“Prin publicarea listei sale de furnizori, HP face un pas important pe drumul către o mai mare transparenţă, în încercarea de a îmbunătăţi viaţa muncitorilor,”  a declarat Reverendul David M. Schilling, director, Global Corporate Accountability Program, Interfaith Center on Corporate Responsibility. “Ne aşteptăm ca HP să ridice ştacheta şi în viitor.”

HP are o experienţă îndelungată în promovarea responsabilităţii sociale şi de mediu în cadrul lanţului de furnizori, astfel:
·    HP a creat în anul 2002 o politică de responsabilitate socială şi de mediu în cadrul lanţului de furnizori şi a aplicat Codul de Conduită al Furnizorului HP către cei mai importanţi furnizori ai săi;
·    HP a ajutat la dezvoltarea şi extinderea la nivelul întregii industrii a Electronic Industry Code of Conduct (EICC), care a fost introdus în 2004;
·    HP a realizat peste 400 de auditări în rândul furnizorilor săi principali din întreaga lume;
·    HP a lansat mai multe programe pentru furnizorii săi în Mexic, Europa de Est, China şi sud-estul Asiei, oferindu-le instrumentele şi abilităţile necesare pentru a-şi îmbunătăţi performanţele în domeniul responsabilităţii sociale şi de mediu;
·    HP promovează şi susţine în mod activ diversitatea furnizorilor, oferind companiilor oportunităţi egale de a deveni furnizori şi distribuitori autorizaţi.
În cadrul strategiei de dezvoltare a politicii de responsabilitate socială şi de mediu în rândul furnizorilor din industria tehnologică, HP a anunţat că va aborda tema problemelor de sănătate ale femeilor.

HERproject (Health Enables Returns project – proiectul Sănătatea Aduce Venituri) este un program de instruire în domeniul sănătăţii, elaborat ca răspuns la descoperirile unui studiu realizat de Fundaţia David and Lucile Packard despre sănătatea reproducerii la femei în Mexic şi China. HP iniţiază HERproject în Ciudad Juarez, Mexic, prin colaborarea sa cu Business for Social Responsibility (BSR), lider global în cercetare şi consultanţă în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste.

HERproject va fi dezvoltat împreună cu doi dintre furnizorii HP, Pegatron Technology şi Foxconn, pe o perioadă de12 luni, începând din luna mai. HERproject va realiza o evaluare a nevoilor de sănătate ale femeilor din fabrici, va compila rezultatele, va dezvolta programe de educare a muncitorilor pentru a obţine o conştientizare a problemelor de acest fel şi va măsura impactul programelor asupra muncitorilor.

Iniţiativa va viza o varietate de probleme de sănătate, inclusiv cancerul de sân, diabetul, hipertensiunea, papilomavirusul, cancerul cervical, obezitatea şi problemele de nutriţie, planificarea familială şi sănătatea reproducerii, prevenirea violenţei domestice şi îngrijirea copiilor, în special pentru mamele singure.
HP intenţionează, de asemenea, să lanseze HERproject în China. HP şi BSR vor evalua posibilitatea implementării HERproject şi în alte regiuni.

Bucuresti, 24.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *