tech week
Shadow

HP lansează Raportul Anual de Sustenabilitate și își reafirmă angajamentul față de protejarea mediului, drepturilor omului și egalității

HP a lansat Raportul de Sustenabilitate pentru 2019, subliniind progresul făcut în direcția obiectivelor sale privind creșterea diversității și incluziunii, reducerea amprentei asupra mediului înconjurător și susținerea comunităților din întreaga lume. Ca parte a acestor angajamente, HP anunță ca nou obiectiv dublarea numărului de afro-americani care ocupă funcții de conducere în cadrul companiei până în 2025. De asemenea, tot până în 2025, HP își propune să elimine 75% din plasticul de unică folosință din ambalajele folosite, susținând o economie circulară, cu emisii reduse de carbon.

Generarea unui impact pozitiv asupra oamenilor, planetei și comunităților face parte din strategia HP de business și din modul în care compania își desfășoară activitatea zilnic, iar acest lucru s-a devenit un factor din ce în ce mai important în decizia de cumpărare. În 2019, demersurile de dezvoltare dutabilă au generat venituri provenite din vânzări în valoare de 1.6 miliarde de dolari, reprezentând o creștere de 69%, fapt ce arată cât de important este pentru companii să își asume o misiune.

„Cultura organizațională HP este construită pe convingerea că modul în care acționăm este la fel de important ca ceea ce facem. Evenimentele recente ne-au arătat rasismul sistemic și inegalitățile profunde din societate și este necesar ca toate companiile să reacționeze rapid pe toate fronturile”, a declarat Enrique Lores, președintele și CEO-ul HP.

Comunități puternice

Educația de calitate este un drept fundamental, iar tehnologia are puterea de a contribui ca fiecare dintre noi să aiba acces la instrumente de dezvoltare. Începând cu anul 2015, HP a venit în sprijinul a peste 28 de milioane de studenți și adulți care își continuă studiile, ajutându-i să obțină rezultate mai bune, obiectivul fiind ca programele HP să ajute în total peste 100 de milioane de oameni până în 2025.

HP - Raportul Anual de Sustenabilitate 2019

HP LIFE, programul Fundației HP, oferă expertiză gratuită IT și de business pentru antreprenori, studenți și adulți, punându-le la dispoziție cursuri de pregătire online și offline. Începând cu anul 2012, programul HP LIFE a ajuns la peste 800.000 de beneficiari și este pe cale să își atingă obiectivul de 1 milion de beneficiari până în 2025.

La nivel local, HP Inc. Romania, prin HP Foundation, a încheiat un parteneriat cu Junior Achievement Romania. Astfel, voluntarii HP au oferit ședințe de training și mentorat studenților care s-au înscris în competiția organizată de Junior Achievement cu o idee creativă de business. Aproximativ 300 studenți s-au alăturat HP LIFE, iar 31,000 de studenți ai diverselor universități din Romania au avut acces la conținutul programului. Din cele 11 echipe mentorate, 7 echipe s-au calificat în finală, 3 dintre acestea fiind declarate finaliste. Premiul sponsorizat de HP Foundation – Imagine Grants pentru cea mai bună idee technică a fost oferit echipei Eco World a Universităţii București.

„Suntem foarte bucuroși că alături de Junior Achievement putem sprijini educaţia în România. Așa cum tehnologia poate reduce inegalitățile sociale, prin cursurile de afaceri și IT pe care le oferă elevilor, studenților sau micilor antreprenori, programul HP LIFE poate ajuta la eliminarea «decalajului digital» și la dezvoltarea unor competențe esențiale pentru viitor. Așteptăm cu nerăbdare implementarea cu succes a cursurilor HP LIFE în circa 1.200 de licee și 200 de facultăți” a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România.

La nivel global, în 2019 peste 6,3 milioane de calculatoare au fost livrate de către HP în școli din întreaga lume. Criza provocată de COVID-19 a forțat închiderea școlilor, iar trecerea la învățământul online a fost o provocare pentru mulți studenți care fie nu avut acces la dispozitive sau la o conexiune bună la internet. Ca răspuns, HP a lansat recent HP Turn to Learn, un program care oferă conținut educațional, dezvoltat împreună cu TIME for Kids, NASA și Britannica. Totodată, HP s-a implicat activ în lupta pentru combaterea pandemiei, imprimând 3D peste 2,3 milioane de materiale de protecție, angajându-se să doneze aproximativ 8 milioane de dolari în produse și bani pentru a veni în sprijinul comunităților locale.

Diversitate și incluziune

HP promovează o cultură organizațioanlă bazată pe diversitate și incluziune la toate nivelurile companiei și rămâne dedicată luptei împotriva inegalității rasiale sub toate formele. Consiliul de Administrație HP continuă să fie cel mai divers dintre cele ale companiilor tech din SUA, fiind alcătuit din 42% femei și 58% persoane din minorități. În 2019, 63% dintre noii angajați HP din SUA au provenit din grupuri subreprezentate, precum grupuri etnice, veterani și persoane cu dizabilități (comparativ cu 57% în 2018). La nivel global, 40% din noii angajați HP în 2019 au fost femei, iar programul Global Supplier Diversity a permis colaborarea cu furnizori mici și diverși și redirecționarea a 374 milioane de dolari către aceștia, contribuind cu 698 milioane de dolari la impactul economic general.

O lume fără risipă

În fiecare an, la nivel global se produc 300 de milioane de tone de plastic, jumătate din această cantitate fiind pentru unică folosință, iar 91% nu este reciclată. De asemenea, industra ambalajelor se confruntă cu o creștere a cererii ca urmare a COVID-19. Ambalajele reprezintă o proporție semnificativă din totalul deșeurilor produse și poate afecta bunăstarea planetei și sănătatea oamenilor. Astfel, HP a anunțat un nou obiectiv de sustenabilitate: eliminarea, până în 2025, a 75% din ambalajele ce conțin plastic de unică folosință. Compania are în vedere în special ambalajele componentelor hardware și tranziția către cofraje protectoare din fibră modelată pe bază de celuloză.

Strategia HP pentru ambalaje urmărește să elimine, acolo unde este posibil, materialele plastice și materialele inutile. În 2019, HP a decis să elimine legăturile de prindere din plastic ale cablului de alimentare și pungile din plastic în care sunt ținute documentele care însoțesc despozitivele hardware. Pentru a accelera această schimbare, compania renunță la cofrajele de protecție din plastic în favoarea unor alternative din hartie, 100% reciclabile, pentru ambalajele laptopurilor, desktopurilor și monitoarelor sale. Anul trecut, folosirea cofrajelor turnate din fibră modelată pentru ambalarea PC-urilor a condus la eliminarea a 933 de tone de spumă poliuretanică greu de reciclat.

În ceea ce privește categoria Printing, HP a redus cu 40% cantitatea de spumă poliuretanică folosită și a eliminat peste 95 de tone de material doar prin reproiectarea ambalajului unui singur model de imprimantă. Lansat în 2019, HP Tango Terra este prima imprimantă HP al cărui ambalaj nu conține plastic. De asemenea, compania a anunțat recent introducerea unui nou material numit polipropilenă (PP) pentru 3D Printing care ajută la reducerea risipei și care permite reutilizarea a până la 100% din surplusul de pulbere.

De asemenea, HP a crescut considerabil cantitatea materialelor plastice reciclate din portofoliul său de imprimante și PC-uri. În 2019, HP a utilizat peste 25.000 de tone de plastic reciclat, echivalentul a 9% din totalul materialele plastice utilizate. Compania face eforturi pentru a crește acest procent la 30% până în anul 2025.

Protejarea și conservarea pădurilor

HP își propune să contribuie la regenerarea sistemelor naturale, în special prin protejarea și refacerea pădurilor la nivel global. După ce în 2016 a reușit să elimine acțiunile de defrișare din lanțul de aprovizionare pentru hârtia HP, compania este pe cale să facă același lucru pentru ambalajele sale din hârtie până la sfârșitul anului 2020.

Anul acesta, HP a anunțat parteneriatul cu World Wildlife Fund (WWF), prin care contribuie la restaurarea, protejarea și gestionarea responsabilă a 200.000 de acri de pădure, o suprafață egală cu cea a orașului New York. Pe parcursul a cinci ani, HP va susține cu 11 milioane de dolari organizația WWF pentru restaurarea unei părți din Pădurea Atlantică din Brazilia, în timp ce în China, acțiunile se vor concentra pe creșterea suprafeței plantațiilor gestionate sustenabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.