free download 78 travel guides written by experts

HP continua lupta de protejare a mediului inconjurator

* HP îşi propune ca până în 2012 să îşi dubleze puterea de utilizare a energiei regenerabile

HP dezvăluie cel mai ambiţios plan al său pentru următorii ani în ceea ce priveşte energia regenerabilă utilizată în întreaga activitate a companiei. Cunoscută drept una dintre cele mai mari companii care luptă pentru protejarea mediului înconjurător, HP îşi propune ca obiectiv pentru anul 2012 dublarea achiziţiilor de energie regenerabilă, de la aproximativ 4% în 2008, până la 8% în 2012.  

Această strategie completează eforturile mai vechi ale companiei de a reduce până la 16% consumul de energie şi al emisiilor de gaze cu efect de seră, datorate locaţiilor sale de producţie, termenul limită fiind 2010.

Pentru a reduce efectele dioxidului de carbon, HP se orientează din ce în ce mai mult spre o gamă diversificată de resurse regenerabile. Astfel, compania îşi propune îmbunătăţirea eficienţei energetice, reducerea energiei şi menţinerea unui echilibru al consumului în toate sediile sale.

Un prim pas în atingerea acestor obiective a fost realizat în anul 2007, când compania a reuşit să crească în mod considerabil numărul achiziţiilor de energie regenerabilă cu peste 350%. Mai mult, HP a achiziţionat anul trecut impresionanta cifră de 61.4 milioane de kilowaţi oră (kWh) energie regenerabilă nepoluantă, care să îi ofere mediului înconjurător o viaţă mai lungă.

“HP investeşte în noi tehnologii, încercând astfel să ne plaseaze mai aproape de un ecosistem IT durabil. Compania noastră sprijină o serie de programe care vizează energia regenerabilă, tocmai pentru a ne oferi o mai bună eficienţă operaţională şi pentru a demonstra încă o dată grija faţă de clienţii noştri, preocupaţi în permanenţă de creşterea costurilor energetice”, a declarat John Frey, senior sustainability executive HP.

Printre ultimele achiziţii care vin în întâmpinarea iniţiativei HP, se înscrie un sistem solar de 1,1 megawaţi, cu 6.256 de panouri, capabile să economisească pentru următorii 15 ani o sumă de 750.000 USD. Oferind în acelaşi timp mai mult  de 10 la sută din totalul de putere, sistemul va reduce emisiile de dioxid de carbon cu mai mult de 60 de milioane de lire sterline în următorii 30 de ani. Aceasta este echivalentă cu furnizarea de energie electrică la 3800 de locuinţe sau scoaterea din circulaţie a peste 5250 de maşini pentru acelaşi interval.

Prin intermediul noii strategii, HP atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă mediul înconjurător, continuând astfel angajamentul luat în urmă cu mulţi ani faţă de protejarea acestuia.

Bucuresti, 27.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *