free download 78 travel guides written by experts

HP a publicat raportul de responsabilitate sociala pentru anul fiscal 2007

HP a publicat Raportul anual „Global Citizenship”, care aduce în prim plan progresul companiei, precum şi provocările anului fiscal 2007 în materie de proiecte de responsabilitate socială şi de mediu.

Aspectele prioritare de cetăţenie globală detaliate în raport sunt eficienţa energetică a produselor şi operaţiunilor HP, responsabilitatea socială şi de mediu a lanţului său de furnizori, precum şi reciclarea şi refolosirea produselor.  

Cele mai importante realizări ale HP în planul responsabilităţii sociale în anul 2007 sunt:

·1    În 2007, HP a efectuat 150 de audite ale furnizorilor săi. Compania le oferă acestora training şi suport pentru a-i ajuta să atingă aceleaşi standarde sociale şi de mediu pe care le-a adoptat şi HP, iar furnizorii au răspuns provocărilor, dedicându-se îmbunătăţirii continue a procedurilor de lucru.

·2    Cu aproape trei ani mai devreme decât se estimase iniţial, HP şi-a îndeplinit obiectivul de a reduce cu până la 20% cantitatea anuală de energie consumată şi emisiile de gaze asociate operaţiunilor şi produselor sale vândute în fiecare an, faţă de anul 2005. În cadrul aceleiaşi strategii, HP a ridicat ştacheta propunându-şi reducerea emisiilor până la 25% sub nivelul din 2005, până în anul 2010 şi s-a alăturat programului World Wildlife Fund Climate Savers în 2008.

·3    HP şi-a atins obiectivul de a recicla 450.000 tone de produse electronice şi consumabile până la sfârşitul lui 2007. Acum, compania îşi propune să recupereze încă 450.000 tone pentru a fi refolosite şi reciclate până la sfarşitul lui 2010.

În plus, anul acesta HP va face publică lista sa de furnizori, devenind prima mare companie din industria tehnologică care face acest lucru. HP se aşteaptă ca acest pas să promoveze transparenţa şi progresul în ridicarea standardelor din lanţurile de aprovizionare ale industriei IT şi să încurajeze alte companii să facă mai mult pentru a promova responsabilitatea în rândul propriului lor lanţ de furnizori.
Raportul complet „Global Citizenship” 2007 poate fi accesat la www.hp.com/go/report.

Bucuresti, 15.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *