metalshow

Hotii striga: Prindeti hotii!

La cine sunt banii Alro?

Dan Voiculescu, supranumit Felix Spionul, are toate motivele sa se simta de-a dreptul „electrocutat”. Toti generalii sai, bagati la inaintare in afaceri sau guvern, au cazut pe rand, pana la unul, in fata Justitiei. Mai intai a fost George Copos, care a jucat terenurile la Loterie si s-a ales cu dosar penal. Apoi a urmat Camelia Rodica Voiculescu, fiica si mostenitoarea lui Felix, care a jucat pe bursa actiunile lui Patriciu de la Rompetrol si a avut castiguri de cateva milioane de euro in cateva zile. Consiliata de fostul ministru Sorin Pantis, ajuns apoi director la Grivco, Camelia Voiculescu a intrat in vizorul procurorilor, alaturi de invinuitul Pantis, ca martor in dosarul manipularii bursiere de la Rompetrol. Tot martor in aceeasi cauza este si premierul Calin Popescu-Tariceanu. Ce-a de-a treia maciuca primita de Voiculescu, dar si cea mai naucitoare, este anchetarea in libertate a altui director de la Grivco, Codrut Seres. (Cosmin Badescu)

Mii de copii se imbolnavesc la gradinita

Bronsitele fac ravagii

„Gradinita cu copii plina e de jucarii”. Din pacate, aceasta „vorba veche” poate fi inlocuita, in prezent, cu alta: „Gradinita cu copii, risc de infectii”. Dupa ce au aparut primele cazuri de viroza si gripa, reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice au declarat ca, „zilnic, prescolarii vor fi supusi unui triaj epidemiologic. Copiii care prezinta simptome de raceala si gripa nu vor avea acces in gradinita, deci vor fi trimisi acasa pentru a nu-i imbolnavi si pe colegi”. Din pacate, reprezentantii acestui minister au scapat din vedere mai multe aspecte din teritoriu. si, ca de obicei, s-a ajuns in situatia: „teoria ca teoria, dar practica ne omoara”. (Gabriela Vlasceanu)

Planurile pentru atacarea Iranului sunt stabilite

Urmeaza pretextul

Iranul refuza in continuare sa urmeze exemplul Coreii de Nord si sa renunte la programul nuclear in schimbul unor recompense economice. Rezolutia ONU de la sfarsitul lunii decembrie a fost total ineficienta. Solutia militara impotriva Iranului se intrevede din ce in ce mai clar, cu SUA la timona si Israelul in galerie. Chiar si cu un program nuclear mult redus, Iranul va fi pedepsit pentru sprijinul acordat organizatiei Hezbollah din Liban si militiilor siite din Irak. Situatia din Orientul Mijlociu este pe cale sa degenereze spre un nivel extrem de periculos. (Vlad Barleanu)

In preferintele romanilor

Gigi Becali pe locul doi

Presedintele Traian Basescu conduce in topul increderii acordate de romani liderilor politici si persoanelor publice, releva un sondaj CIVIS, dat publicitatii duminica trecuta.

Sondajul a fost realizat in perioada 4-18 februarie a.c., pe un esantion de 1.091 de persoane din 72 de orase si sate din toate judetele Romaniei. Marja de eroare este de ±3,0%. Ancheta sociologica a fost finantata de Fundatia „Societatea Civila“.

Seful statului este clasat pe primul loc, cu 48 de procente, urmat de presedintele Partidului Noua Generatie, George Becali – 37%, comisarul european pentru multilingvism Leonard Orban – 34%, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, 29 de procente, si liderul PSD, Mircea Geoana – 26%, intr-un clasament al persoanelor publice in care romanii afirma ca au „multa si foarte multa

incredere“. (Adriana Tiganila)

Reorganizare generala in ograda lui Videanu

Tudor Toma lupta pentru transparenta

Scandalurile de coruptie din jurul companiilor si firmelor care presteaza pe bani publici diverse lucrari si servicii l-au obligat pe cel mai mare ordonator de credite din Romania, Adriean Videanu, sa se mai uite inca o data in propria ograda si sa treaca la anumite schimbari. Practic, el a preluat controlul total al Primariei Capitalei, vaduvind viceprimarii de orice fel de efort de gestionare a vreunei probleme cetatenesti. Astfel, Videanu a apelat la serviciile unei firme de consultanta care, dupa ce a realizat un studiu, a propus o formula de reorganizare dupa modelul unei mari companii. Miza este increderea cetatenilor, acum, cand batalia ascutita dintre palatele Victoria si Cotroceni a indus in randul cetatenilor temerea ca toata lumea minte, toti fura, iar politica este cu adevarat o mare pacaleala. (Robert Lorentz)

Bucuresti, 27.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *