Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Hosterion, companie clujeană de hosting, se extinde în patru noi locații internaționale

Hosterion, una dintre companiile care pune România pe harta IT-ului internațional, se extinde în patru noi locații internaționale: Amsterdam, Dallas (Texas), Fremont (California) și Londra. Experiența internațională a companiei clujene a debutat în 2009, odată cu lansarea brandului IntoVPS, prin care oferă servicii de unmanaged VPS hosting.

Hosterion a adăugat în portofoliu mii de clienți din peste o sută de țări, care utilizează IntoVPS pentru a-și găzdui site-urile și aplicațiile. În locațiile noi, compania din Cluj are propriile servere și echipamente de rețea colocate în centrele de date ale partenerilor locali.

“Alegem să achiziționăm propriile echipamente în loc să închiriem servere dedicate și astfel putem controla mult mai bine caracteristicile serviciilor noastre și nivelul de calitate”, a declarat Adrian Andreiaș, fondatorul companiei care activează pe piață din 2004.

Adrian Andreias, Hosterion

În 2017, Hosterion numără opt angajați și estimează o cifră de afaceri de 737.000 de euro, cu o creștere de 10% față de anul precedent (670.000 de euro). Cifra de afaceri e realizată în proporție de 50% din serviciile oferite în afara țării, iar cei mai mulți clienți sunt din România, SUA, Anglia, Italia, Rusia, Spania, Germania, Canada, dar și din Cap Verde sau Jersey.

Până în acest moment, în locațiile internaționale se puteau comanda doar servicii de unmanaged VPS. Scopul Hosterion este de a sprijini dezvoltarea internațională a companiilor românești, dar și acela de a oferi noi soluții de calitate clienților internaționali. Prin urmare, începând de astăzi, 16 octombrie, în locațiile din Dallas, Amsterdam, Fremont și Londra sunt disponibile următoarele servicii: găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed.

Despre Hosterion

În 2004, la Cluj, a fost fondată compania Elvsoft, cu scopul de a oferi servicii complete pentru o prezență online de succes: web design, web development, web hosting, nume de domenii internet, SEO. Ulterior, compania s-a dedicat exclusiv hostingului. În 2009, Elvsoft a devenit primul Microsoft Certified Partner pe competență de soluții de hosting din România. În același an, Elvsoft a lansat IntoVPS, brand internațional de “unmanaged VPS hosting”, utilizat în peste 170 de țări.

În 2016, Elvsoft devine Hosterion, pentru a reflecta mai bine specializarea pe servicii de web hosting. Începând cu luna octombrie 2017, compania oferă servicii de găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed pentru clienții din Amsterdam, Dallas, Londra și Fremont.

Printre clienții Hosterion se numără: Dexonline, Forbes, Unicef, Brinel, Fortech, Ziar de Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, BestKids, American Experience, Blitz Imobiliare, Târgul de Cariere, Press Alert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *