free download 78 travel guides written by experts

Horváth & Partners – cifră de afaceri de 3 milioane euro, în 2018, și creștere prognozată de 35%, în 2019

Horváth & Partners, unul dintre cei mai importanți jucători locali și internaționali pe piața consultanței în management, estimează o creștere a cifrei de afaceri de 35%, în 2019 față de anul anterior.

Astfel, pe fondul unei dezvoltări accelerate a pieței pe care activează în prima jumătate (S1) a lui 2019, în care cererea a fost impulsionată în special de nevoia de consultanță tehnologică, de inițierea unor proiecte de transformare si digitalizare, precum și a unor programe de eficientizare, compania estimează că va încheia anul în curs cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane euro, față de cei aprox. 3 milioane euro raportați la finele lui 2018.

“Piața serviciilor de consultanță în management a avut un parcurs foarte bun în ultimii cinci ani, iar cea mai mare creștere a fost observată anul trecut. Din datele înregistrate în primul semestru, în 2019 este foarte posibil să asistăm la o dezvoltare și mai rapidă ca în 2018. Majorarea se axează pe un context favorabil prezent în anumite domenii cheie, cum sunt petrol și gaze, bănci, energie, retail, care sunt într-o dezvoltare accelerată și de unde vine o cerere tot mai mare pentru servicii de consultanță în management. Horváth & Partners a primit, atât în 2018 cât și în prima jumătate din 2019, numeroase solicitări pentru derularea unor proiecte strategice și de transformare și optimizare organizațională, la care se adaugă inițiativele de digitalizare”, a punctat Kurt Weber, Director General al Horváth & Partners Romania.

Business people reviewing paperwork in office meeting

“Prima jumătate a anului ne-a confirmat previziunile din 2018, când spuneam că România traversează cea mai efervescentă perioadă de până acum în ceea ce privește digitalizarea, cu tot ceea ce implică ea: automatizări, robotică, Machine Learning și procese de Inteligență Artificială. De asemenea, companiile sunt dornice să se dezvolte și tot mai multe înțeleg că acum este momentul să investești masiv în consultanță tehnologică, dacă nu vrei să pierzi trenul. Nevoia jucătorilor din toate industriile de a se adapta noii realități digitale, de a-și transforma organizațiile pentru a fi mai agile și pregătite pentru creștere, a dus la proliferarea proiectelor de consultanță în management, iar această tendință se va consolida și va crește substanțial și în S2 2019, precum și în următorii ani’, a concluzionat Kurt Weber.

Printre cele mai importante proiecte derulate de companie în 2019 se numără proiecte de consultanță în management cu o puternică componentă de inovație, ecosisteme digitale, precum și continuarea programului bianual cu specializarea de Business Controller, al cărui scop este acela de a oferi o soluție la problema deficitului de 2.000 de specialiști pe care îl are piața forței de muncă, pe acest segment. Un alt moment notabil a fost lansarea serviciilor Steering Lab, în România. Acesta este un centru de excelență care oferă soluții de ultimă generație de Big Data și Machine Learning, disponibile prin intermediul unor sisteme de Inteligență Artificială. De asemenea, Horváth & Partners are în plan mărirea echipei locale, care include în prezent 30 de specialiști, până la sfârșitul lui 2019. Această mișcare vine ca urmare a numărului tot mai mare de cereri pentru proiecte de consultanță în management.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *