HORNBACH a renovat o clădire din centrul rezidențial de tip familial Steps of Home din judeţul Sibiu

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, a renovat, în prima parte a acestui an, o clădire din cadrul centrului rezidenţial de tip familial Steps of Hope din Daia, judeţul Sibiu.

Astfel, compania a oferit atât materialele de construcții, cât și serviciile de montaj necesare reabilitării unuia dintre corpurile de clădire a centrului rezidențial de tip familial din satul Daia, în cadrul căruia, copii și tineri provenind din familii defavorizate, cu vârste cuprinse între 3 si 20 ani, și-au găsit un adăpost și șansa de a primi îngrijire și educație în vederea reintegrării familiale și socio-profesionale.

Clădirea din cadrul centrului Asociației Steps of Home renovată de Hornbach este formată din parter şi etaj şi cuprinde 6 dormitoare, 2 băi, un cabinet psihologic, o sală de festivităţi şi una de întreţinere, cât şi o spălătorie.  Materialele oferite de Hornbach România au fost folosite la reabilitarea exteriorului pentru acest corp de clădire, fiind realizată o termoizolaţie cu polistiren şi apoi fiind aplicată o tencuială decorativă. De asemenea, au fost înlocuite glafurile exterioare ale ferestrelor, clădirea beneficiind acum de un nou aspect.

„Suntem foarte fericiți că am reușit să oferim sprijin copiilor şi tinerilor aflați în grija Asociației Steps of Hope și sperăm că, prin această acțiune, le putem da șansa de a-și construi cât mai multe amintiri fericite legate de experiența lor în acest centru de tip familial, făcându-i să uite, pentru o perioadă, de grijile abătute asupra lor”, a afirmat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.

”Stimate Doamnelor și Domnilor, în calitate de Președinte al Asociației Steps of Hope și de mamă a Familiei Steps of Hope, cu emoție, vă mulțumesc pentru minunatul dar. Domnule Director General al Hornbach România, vă mulțumim dumneavoastră și întregii echipe Hornbach Sibiu. Mulțumim echipei minunate de constructori, ai firmei IMO Benz Construct. Mă bucur să vă simt aproape, să simt că vă pasă, că vă aplecați cu inima și cu mintea înspre cei mai puțin norocoși și că nu abandonați dorința de a construi o lume mai bună și mai frumoasă. Mulțumesc!”, a declarat, de asemenea, Iris Moser, Preşedintele Asociației Steps of Hope.

Hornbach nu se află la prima acțiune de acest tip, sponsorizarea către Asociația Steps of Home fiind al doilea proiect de anvergură desfășurat în ultimul an în Sibiu, după colaborarea din octombrie 2015 cu Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, prin intermediul căreia, compania s-a implicat în continuarea proiectului „Bicicleta Zilnică”. Astfel, în colaborare cu Hornbach, trei școli gimnaziale din Sibiu beneficiează de parcări de biciclete acoperite a câte 10 locuri fiecare, încurajând peste 3.400 de elevi și 200 de cadre didactice să vină la școală folosind bicicleta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *