free download 78 travel guides written by experts

Horeca School premiaza talentul culinar al bloggerilor in cadrul campaniei #horecaXperience

În luna iulie, promovată la nivel internațional drept “Luna Artei Culinare”, Centrul de training româno-belgian Horeca School, în parteneriat cu noul său proiect Gourmet Connection și magazinul specializat Desertonline.ro, provoacă pasionații de bucătărie din mediul online să se întreacă în talent în cadrul campaniei #horecaXperience.

Astfel, pe durata întregii luni (1-31 iulie), bloggerii culinari din Brașov, București sau Timișoara, care încă nu au obținut acreditarea de bucătar sau patiser, au șansa de a concura în cadrul unei competiții care îi poate ajuta să își treacă pasiunea pentru gătit la un alt nivel sau, după caz, pentru a putea fi ambasadorii unui caz social pe care vor să îl susțină.

Cei mai buni dintre aceștia vor avea ocazia să urmeze un curs acreditat de bucătar sau de patiser (3 luni), să ia parte la unul dintre workshop-urile organizate de Horeca School și Gourmet Connection sau să concureze cu rețetele înscrise în campanie pentru a ajuta un caz social ales de ei, în scopul de a oferi unui tânăr defavorizat șansa la un viitor mai bun. De asemenea, la finalul campaniei, Desertonline.ro – unul dintre principalii parteneri ai proiectului, va oferi o serie de premii speciale pentru o parte dintre bloggerii participanți.

“Luna Artei Culinare nu putea să treacă fără a fi sărbătorită cum se cuvine și mediul online. Întrucât am observat că în ultima vreme tot mai mulți tineri pasionați de gastronomie își împărtășesc talentul prin intermediul unui blog de profil, anul acesta ne-am hotărât să le oferim celor mai buni dintre aceștia șansa de a experimenta noi tehnici și metode de gătit în cadrul unor cursuri interactive și distractive, de a avea acces la consiliere profesională de calitate și, nu în ultimul rând, de a obține acreditare pentru pasiunea pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului”, a declarat Cristina van der Schaaf, fondatoarea Horeca School.

Pentru a se putea înscrie în competiție, bloggerii vor trebui să gătească o rețetă de preparat sărat și un desert cu care s-ar putea prezenta și în fața unui client de restaurant. Calitatea preparatului și a fotografiilor înscrise în concurs, tehnicile de gătire folosite, originalitatea și, nu în ultimul rând, modul de prezentare în farfurie vor avea un cuvânt important de spus în luarea deciziei finale, mai ales că produsul final va fi „degustat” vizual.

Câștigătorii campaniei vor fi desemnați în prima săptămână de după închiderea aplicațiilor de către un juriu format din chefi bucătari sau cofetari cu o vastă experiență în domeniu, lectori în cadrul cursurilor practice Horeca School (Chef Nico Lontras, Chef Ionut Șusala și Chef Cofetar Ana Consulea de la Zexe Cofeturi), alături de câte un membru venit din partea organizatorilor (Cristina van der Schaaf – fondatoare a Centrului de training Horeca School și Gourmet Connection și Bogdan Vlad – owner Desertonline.ro).

Potrivit fondatoarei Horeca School, în ultima perioadă, cursurile specializate de bucătar sau de cofetar sunt urmate tot mai des nu doar de către cei care doresc să profeseze în domeniu, dar și de către pasionații care își doresc să aprofundeze cunoștințele gastronomice sau de cei care dețin sau au în plan să își deschidă un business de profil.

Dintre bloggerii culinari care deja au obținut bonetele de bucătari sau de patiseri în cadrul cursurilor Horeca School pot fi amintiți și: Laura Laurențiu (Retete ca la mama) , Oana Igretiu (Savori Urbane), Camelia Juganaru (Gateste Usor), Olguța Iliescu (Pastry Workshop), Cristina Mehedințeanu (Anason cu lapte).

Mai multe detalii despre campania #horecaXperience, condițiile de participare și metoda de înscriere în competiție puteți afla de aici sau de pe pagina oficială de Facebook Horeca School.

Despre Horeca School

Centrul Româno-Belgian de Formare Profesională și Orientare în Carieră Horeca School este o școală contemporană de pregătire din industria Horeca care combină noțiunile tradiționale de studiu, cu o viziune deschisă asupra viitorului.

Fondat în 2005 de către Cristina van der Schaaf, centru de training s-a remarcat rapid pe piața cursurilor din domeniul Horeca, propunând un concept de formare profesională a adulților și tinerilor bazat atât pe metode moderne de predare a cursurilor, cât și pe introducerea în programele clasice de învățământ axate pe standarde ocupaționale, module și concepte folosite în alte țări europene.

Printre cursurile susținute de Horeca School se numără și cel de Bucătar/ Bucătar Chef, Cofetar – Patiser, Barman, Ospătar, Recepționer Hotel, Somalier, alături de alte cursuri de calificare și workshop-uri din domeniul Horeca, dar și din alte domenii de interes de pe piața muncii. Majoritatea cursurilor Horeca School sunt recunoscute și acreditate și la nivel european, fiind realizate sub atenta îndrumare a unor traineri cunoscuți din domeniu în cadrul unor centre de practică de top.

În prezent, centrul de training Horeca School desfășoară cursuri în București, Brașov și Timișoara.

Despre Gourmet Connection

Gourmet Connection este unul dintre cele mai noi proiecte semnate de Horeca School, prin care se dorește a oferi pasionaților de gastronomie șansa dezvoltării diferitelor tehnici de gătit în cadrul unor cursuri mai scurte, interactive și relaxante (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.) menite a se organiza pentru grupuri de prieteni, pentru ieșiri între colegi, teambuilding-uri, petreceri corporate sau chiar pentru familii cu copii care vor să încerce ceva nou.

Bucuresti, 06.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *