metalshow

Honda sposorizeaza Conferinta privind modificarile climaterice COP15

Honda a anunţat astăzi că a devenit unul din cei doar patru sponsori auto ai Conferinţei privind modificările climaterice COP15, care are loc în Copenhaga în perioada 7 decembrie-18 decembrie 2009. Anunţul vine după ce Honda a reuşit să îndeplinească o serie de cerinţe fundamentale privind mediul, cerinţe stabilite de Ministerul de externe din Danemarca.

Sponsorizarea Honda va consta în furnizarea, pe perioada celor două săptămâni ale summit-ului, a unei flote de noi autovehicule ecologice hibrid Honda Insight. FCX Clarity, noul autovehicul Honda cu celula electrica, cu emisie zero de hidrogen va fi, de asemenea, prezentat la salonul COP15 – ‘Driving the Future’. Vehiculele vor fi utilizate pentru a transporta la conferinţă delegaţii, VIP-urile şi jurnaliştii.

Referitor la sponsorizare, Svend Olling, Directorul Departamentului din cadrul Ministerului afacerilor externe din Danemarca, a precizat: „Din punctul de vedere al îndeplinirii criteriilor noastre, Honda a fost selectată ca sponsor oficial de autovehicule pentru Conferinţa de mediu COP15. Nu numai că această sponsorizare ne ajută în diminuarea emisiilor generate de participarea la conferinţă, dar autovehiculele au demonstrat o tehnologie care astăzi poate veni in sprijinul eforturilor noastre de a reduce emisiile de dioxid de carbon în sectorul transporturilor.”

Yuishi Fukuda, Preşedintele Nordic Honda A.B. a adăugat:
Hondra se mândreşte că a fost acceptată de Ministerul afacerilor externe din Danemarca în calitate de sponsor oficial al Conferinţei de mediu COP15. Vehiculele prezentate vor demonstra angajamentul Honda în ceea ce priveşte producţia de autovehicule cu cel mai mare randament ecologic posibil  prin utilizarea unor sisteme de producţie cu impact minim asupra mediului.”

În 2006 Honda a devenit primul producător de automobile din lume care a anunţat un plan de reducere a emisiilor de CO2 atât pentru produsele sale, cât şi pentru activităţile de producţie.

Bucuresti, 07.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *