metalshow

Honda prezinta modelele 3R-C si EV-N cu emisie zero

Honda a dezvăluit la Geneva două concepte de autoturisme urbane și anume elegantul EV-N şi modelul 3R-C, cu trei roţi, care este proiectat pentru un singur ocupant în scopul atingerii nivelului zero de emisii pentru deplasările scurte. Conceptele revoluţionare s-au bazat pe experienţa Honda în tehnologiile pentru emisii de noxe zero sau foarte scăzute pentru a prezenta două autovehicule urbane fără emisii de noxe.

Ambele modele, EV-N şi respectiv 3R-C, se bazează pe vastele cunoştinţe ale Honda în domeniul vehiculelor cu baterie electrică, al vehiculelor hibrid electrice şi al vehiculelor pe bază de hidrogen. Honda a început să producă autovehiculul cu baterie EV Plus în anul1996, autoturismele fiind vândute în leasing unor clienţi atent selecţionati din Statele Unite. Începând cu anul 1999, Honda a vândut vehicule hibrid electrice pe benzină, iar în 2008 a introdus în premieră mondială producţia vehiculului hibrid pe bază de hidrogen, FCX Clarity.

Toate aceste vehicule utilizează motoare electrice pentru propulsie şi baterii electrice pentru stocarea energiei, iar această experienţă de producţie a Honda este cea care a condus la modelele concept de ultimă generaţie. Vehiculul Honda pe bază de hidrogen FCX Clarity utilizează o baterie litiu-ion pentru a înmagazina energia de la frânarea regenerativă, iar Honda depune toate eforturile pentru a dezvolta acest domeniu. Anul trecut s-a semnat cu GS Yuasa un acord privind construcţia unei întreprinderi care să producă mai multe game de baterii litiu-ion pentru viitoarele vehicule ale Honda.

Bucuresti, 03.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *